En Sıcak Konular

GEMİ İNŞA SEKTÖRÜNDEKİ İŞ KAZALARI İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI AÇILACAK

26 Şubat 2008 19:20 tsi
GEMİ İNŞA SEKTÖRÜNDEKİ İŞ KAZALARI İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI AÇILACAK TBMM Genel Kurulunda, gemi inşa sektöründeki iş kazaları ve Türk gemiciliğinin sorunlarının belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması kabul edildi.

ANKARA - TBMM Genel Kurulunda, gemi inşa sektöründeki iş kazaları ve Türk gemiciliğinin sorunlarının belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması kabul edildi.
     AK Parti, CHP, MHP ve DTP milletvekillerinin verdikleri araştırma önergelerini birleştirerek görüşen TBMM Genel Kurulu, başta Tuzla tersanesi olmak üzere işçi ölümlerinin nedenlerinin belirlenmesi için 16 milletvekilinin oluşturacağı Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını da kararlaştırdı.
     Genel Kurulda önerge sahibi olarak söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Tuzla tersanelerinde ihmal nedeniyle işçilerin öldüğünü belirterek, ''Sektörün arkasına saklayarak ölümleri gizleyemeyiz'' dedi.
     Avrupa ülkelerinin bazılarının ''İnsan hakları ihlalleri yaşandığı'' gerekçesiyle gemi siparişini iptal ettiklerini öne süren Sevigen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın işçi ölümleriyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını iddia etti.
     Sevigen, Tuzla'da işçilerin ilkel şartlarda çalıştıklarını ve basit gibi görülen kazalarla öldüklerini anlatarak, ''Tuzlada sabah erken kalkan taşeron oluyor. 5 dakikada rapor veriliyor. Tuzla'da kimin eli kimin cebinde belli değil'' diye konuştu.
     MHP Kocaeli Milletvekili Cumali Durmuş da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının tersanelerde ciddi ve yeterli bir denetim yapmadığını savundu. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti milletvekillerinin açıkladıkları rakamların gerçeği yansıtmadığını da iddia eden Durmuş, vatandaşların gerçek dışı rakamlarla aldatıldığını söyledi.
     Önerge sahibi olarak söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Kemal Yardımcı, iş kazaları ve ölümlerin önlenmesinin birinci hedef olması gerektiğini bildirdi. Sektörde panik, tedbirsizlik gibi bir takım olumsuzlukların bulunabileceğini ifade eden Yardımcı, ''Yetkili kurumlarımız gerekeni yapıyor, medya üzerine düşeni yaptı. Bundan sonrası artık lince girer'' dedi.
     Tuzla'da yaşanan işçi ölümlerinin tüm sektöre mal edilmesinin, sektöre zarar vereceğini anlatan Yardımcı, ''Olayın önemi geç de olsa anlaşılmıştır. Gemi inşa sektörünü şüpheli hale getirecek beyanlardan kaçınmalıyız'' diye konuştu.
     Yardımcı, tersanelerdeki üretimin asla durdurulmaması gerektiğini kaydetti.
     Konuşmalardan sonra yapılan oylamada, Meclis Araştırması açılması oy birliği ile kabul edildi.

Bu haber 396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,448 µs