En Sıcak Konular

ÇİÇEK: OPERASYON YAPILAN YERDE SİVİL HALK YOK

26 Şubat 2008 14:14 tsi
 ÇİÇEK: OPERASYON YAPILAN YERDE SİVİL HALK YOK Cemil Çiçek,operasyon yapılan yerlerde sivil halk bulunmadığını belirterek, ''Orada sadece terör kampları var. Bunların kullandığı bir takım altyapılar var. Irak halkının kullandığı altyapı değil bu...'' dedi.

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, TSK'nın sınır ötesi operasyon yaptığı yerlerde sivil halk bulunmadığını belirterek, ''Orada sadece terör kampları var. Bunların kullandığı bir takım altyapılar var. Irak halkının kullandığı altyapı değil bu...'' dedi.
     Mecliste, gazetecilerin sınır ötesi operasyonla ilgili sorularını yanıtlayan Çiçek, Türkiye'nin Irak ile komşuluk ilişkilerine önem verdiğini, bunun gereği olan yükümlülükleri yerine getirdiğini belirtti.
     Geçmişte PKK terör örgütü ortaya çıkıncaya, Kuzey Irak'tan Türkiye tehdit edilinceye kadar Türkiye'nin Irak'a herhangi bir müdahalesinin söz konusu olmadığına işaret eden Çiçek, şöyle konuştu:
     ''Ne zaman ki PKK orada imkan, fırsat buldu, zaman oldu himaye gördü, oradan temin ettiği imkan ve militanlarla Türkiye'ye saldırdı, Türkiye de kendi toprak bütünlüğünü, kendi halkının can ve mal güvenliğini korumak için uluslararası hukuktan doğan savunma hakkını kullandı ve girdi. Geriye dönüp baktığımızda Türkiye'nin zaman zaman yaptığı müdahalenin özünde kendi ülke insanının mal ve can güvenliği ile toprak bütünlüğünü koruması vardır. Bu da uluslararası hukuktan doğan bir haktır. O nedenle, bu tehdit ortadan kalktığında, teröristler de oradan uzaklaşınca Türkiye de bu operasyonlara son verecek. Bunun en açık kanıtı, TBMM'de görüşülen tezkeredir. Tezkerenin içeriğine bakıldığında bu söylediklerimi teyit eder. Yani Türkiye bir maksat için çıkarıp, başka bir maksatla onu icra eden bir ülke değildir. Hiçbir zaman böyle bir iki yüzlülüğü olmamıştır. Türkiye, dürüst bir ülkedir ve ne dediyse onu yapmıştır. O nedenle kimsenin bu operasyonları başka bir mecraya kaydırmasına gerek yok, doğru da değildir.''
     Çiçek, Türkiye'nin, Irak'ın da düşman olarak kabul etiği terör örgütüne karşı mücadele verdiğini belirterek, ''Herkese düşen bu mücadelede bize destek olmasıdır, yardımcı olmasıdır. Sabırla ve anlayışla bu işi götürmemiz gerekmektedir'' dedi.
     Operasyon yapılan yerde sivil halk olmadığını, sadece terör kampları bulunduğunu anlatan Çiçek, ''Bunların kullandığı bir takım altyapılar var. Irak halkının kullandığı altyapı değil bu... Yani beton köprüler değil, zaman zaman teröristlerin Türkiye'ye geçmek için oradaki akarsular üzerinde kurduğu ve tabir caizse asma köprülerdir. Karadeniz'de rastladığımız türden. Tahrip edilen altyapı bunlardır. Bunları da dışarıda çarpıtan var. Sanki Irak halkının kullandığı beton köprüler, yollar tahrip ediliyormuş gibi. Bu doğru değil'' dedi.

Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,324 µs