En Sıcak Konular

ERDOĞAN: BÜYÜK BİR SINAVDAN GEÇİYORUZ

26 Şubat 2008 12:40 tsi
 ERDOĞAN: BÜYÜK BİR SINAVDAN GEÇİYORUZ Erdoğan, ''Millet olarak, vatan evlatları olarak hepimiz büyük bir sınavdan geçiyoruz. Gün, yüreklerimizin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini en üst seviyede gösterme günüdür '' dedi.

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Millet olarak, vatan evlatları olarak hepimiz büyük bir sınavdan geçiyoruz. Gün, yüreklerimizin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini en üst seviyede gösterme günüdür. Gün, bütün provokasyonları bertaraf ederek milletçe kenetlenme, bütünleşme günüdür'' dedi.
     Erdoğan, partisinin TBMM grubunda yaptığı konuşmaya, ''Grubumuz adına, hükümetimiz adına, milletimiz adına şahadet mertebesine ulaşan Mehmetçiklerimize Allah'tan sonsuz rahmet, mahzun ailelerine, yakınlarına, şehitlerini yüreğine gömen aziz milletimize sabır ve metanet diliyorum. Maalesef terörle mücadelenin doğasında şehit olmak da gazi olmak da var'' sözleriyle başladı.
     Erdoğan, düne kadar teröre gerekli tepkiyi vermeyenlerin, Türkiye'nin bu mücadelede haklılığını bütün açıklığıyla gördüklerini belirterek, terörden medet umanların, terörün çirkin yüzüyle baş başa kalacaklarını söyledi.
     ''Yel, kayadan hiçbir şey koparamayacaktır'' diyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Milletimizin bütünlüğünü yaralamaya, ülkemizi terör eliyle zaafa uğratmaya, evlatlarımızı uyuşturucuyla zehirlemeye, halkımızı provokasyonlarla kamplara bölmeye, Allah'ın izniyle hiç kimse muktedir olamayacaktır.
     Hükümetimiz, milletimizin yoluna döşenen bütün mayınları temizlemeye kararlıdır. Herkes artık şunu çok açık bir şekilde görmelidir: Terörle amaçlarına ulaşacaklarını sananlar büyük bir yanılgı içindedir. Terörle, kan dökmeyle, hukuksuzlukla hiçbir hedefe varılamaz. Terör çıkmaz yoldur.
     Türkiye'nin demokrasi içinde, hukuk içinde çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Bu gerçeği herkesin görmesi ve yanlıştan dönmesi gerekir.''
     Türkiye'nin sınır ötesi operasyon yapmasının meşru müdafaa hakkının bir sonucu olduğuna dikkati çeken Erdoğan, ''Her hükümet, her devlet vatandaşlarına, topraklarına, hukukuna karşı saldırılara karşılık vermek, toplumun güvenliğini sağlamak, ülkenin birliğini korumak durumundadır'' diye konuştu.
     Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Açık ve net olarak bir kez daha altını çiziyorum: Bu operasyonlar Kuzey Irak'a yönelik olarak değil, sadece terör örgütüne yönelik olarak yapılmaktadır. Tek hedefimiz, terör örgütüdür. Herkes bunu çok iyi idrak etmek zorundadır.
     Bu süreci, ABD ve Irak yönetimiyle istişare halinde sürdürüyoruz. Irak yönetiminin sergilediği dirayetli ve işbirliğine açık tutum takdire şayandır.
     Stratejik ortağımız ABD'nin istihbarat işbirliği konusundaki desteğini de burada özellikle şükranla ifade etmek istiyorum.''
     Türk Silahlı Kuvvetlerinin, bölge halkının zarar görmemesi için büyük bir hassasiyetle hareket ettiğini kaydeden Erdoğan, Türkiye'nin her zaman, Irak'ın toprak bütünlüğünün, egemenlik haklarının mutlaka korunması gerektiğini savunduğunu, Irak'ın siyasi birliğine büyük önem verdiğini, bundan sonra da vermeye devam edeceğini hatırlattı. Erdoğan, ''Kuzey Irak'ta yuvalanan terör bizim ülkemiz ve insanımız için bir tehdit olduğu kadar, Irak için de bir siyasal istikrarsızlık unsurudur'' dedi.
     Sivillerin kullanımında olan hiçbir altyapıya zarar verilmediğini kaydeden Erdoğan, ''Ordumuzun, planlanan hedeflere ulaştıktan sonra en kısa zamanda yurt içine döneceği muhakkaktır'' dedi.

Bu haber 365 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,692 µs