En Sıcak Konular

HOCALI KATLİAMININ 16. YILI

26 Şubat 2008 12:56 tsi
HOCALI KATLİAMININ 16. YILI Adana'da, Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneğince, Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında Ermenilerce yapılan katliamı belgeleyen fotoğraf sergisi açıldı.

ADANA - Adana'da, Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneğince, Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında Ermenilerce yapılan katliamı belgeleyen fotoğraf sergisi açıldı.
     Adana Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yakup Bulut, Adana Valiliği Maliye Kültür ve Sanatevinde serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Hocalı katliamının sadece Azerbaycan Türklerine değil tüm insanlığa karşı yapıldığını söyledi.
     Türk düşmanlarının, birlik ve bütünlüğü bozmaya yönelik politikalarının en büyük aracının 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları olduğunu belirten Bulut, katliamı şiddetle kınadıklarını ifade etti.Azerbaycan'ın Karabağ bölgesi Ermenilerin eline geçmeden önce, Hocalı'da 7 bin Azerbaycan Türkü'nün yaşadığı söyleyen Bulut, şunları kaydetti:
     ''Halkın bir kısmının Ermeni zulmünden kaçmasından sonra Azeri Türk nüfusu 3 bine düşen Hocalı sokakları kan gölüne dönmüş, 623 kişi vahşice katledilmiştir. Öldürülenler arasında 106 kadın, 63 çocuk ve 70 yaşlı bulunmaktaydı. 487 kişi sakat bırakılmış, 1275 kişi esir alınmış ancak, bugüne kadar bu insanların akıbeti hakkında hiçbir bilgi alınmamıştır.
     1992 yılında insanlığa karşı işlenmiş en acımasız toplu terör olaylarından biri Hocalı katliamıdır. 3 bin kişinin bulunduğu Hocalı'da, Ermeni katillerince öldürülen, esaret sonucu kaybolan ve sakat bırakılanların sayısı 2 bin 375'tir. Hocalı katliamının tarihin kara ve tozlu raflarına kaldırılmasına ve unutulmasına izin verilmemesi gerekir.''

 

    

Hacalı katliamı için bakınız:

http://www.mirhaber.com/haber.php?haber_id=6168



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,550 µs