En Sıcak Konular

26 Şubat 2008 Türkiye Gündemi

26 Şubat 2008 10:24 tsi
26 Şubat 2008 Türkiye Gündemi Bugün Türkiye'de rutin gündem şöyle oluşacak..

1- AK Parti, CHP, MHP ve DTP Meclis grup toplantılarında son gelişmeler değerlendirilecek.
    
     2- Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü unsurlarına yönelik kara harekatına ilişkin gelişmeler izleniyor.
    
     3- Şehitlerimizi uğurluyoruz...
     - Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü terör örgütüne yönelik harekatta şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan, İzmir Karşıyaka Beşikçioğlu Camisi'nde öğlen vakti düzenlenecek töreninin ardından Kadifekale Hava Şehitliği'nde toprağa verilecek.
     - Şehit Astsubay Çavuş Ahmet Deniz Varol'un cenazesi Manisa'nın Salihli ilçesinde öğlen düzenlenecek askeri törenden sonra Karayahşiye köyünde defnedilecek.
     - Şehit Piyade Uzman Onbaşı Murat Doğru'nun cenazesi Malatya'da, Şehit Komando Er Burhan Küçükkartal'ın cenazesi, Konya'nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Kütükuşağı beldesinde toprağa verilecek.
    
     4- Arnavutluk Dışişleri Bakanı Lulzim Basha, Ankara'da...
     - Basha, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edilecek.
     - Basha, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile görüşecek, ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.
    
     5- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yemen Cumhurbaşkanı Abdullah Saleh onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda öğle yemeği verecek.
    
     6- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Taşar ile beraberlerindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
    
     7- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (KEİPA) Parlamenter Asamblesi Dönem Başkanı ve Yunanistan Meclis Başkanı Dimitris Sioufas'la Dolmabahçe Sarayı'nda bir araya gelecek.
     - TBMM Başkanı Toptan ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Ankara'da, Radyo Televizyon Gazeteciler Derneği'nin ödül törenine katılacak.
    
     8- AK Parti MYK, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında Parti Genel Merkezi'nde toplanacak.
    
     9- TÜSİAD heyetinin temasları...
     - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve beraberindeki heyeti makamlarında ayrı ayrı kabul edecekler.
    
     10- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''verGİBilir Çocuklarda Vergi Bilinci Geliştirme Eğitimi'' kapsamında hazırlanan öğretmen-öğrenci el kitapları ile internet sayfasının tanıtım törenine katılacaklar.
    
     11- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara Ticaret Borsasının kuruluşunun 81. yılında oda meclis toplantısında konuşacak.
     - Bakan Çağlayan, Bilişim Sanayicileri Derneğinin (TÜBİSAD) Ankara'da düzenlediği, Bilişim Hizmetleri Ortak Platformuna yönelik sertifikasyon çalışmaları tanıtım toplantısına da katılacak.
    
     12- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliğinin İstanbul'da yapılacak 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılacak.
    
     13- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlenen 5. Dünya Su Forumu Bölgesel Toplantısı'nın açılışında konuşacak.
    
     14- TBMM'den...
     - Genel Kurulda, Tuzla tersanelerinde yaşanan işçi ölümlerine ilişkin Meclis Araştırması önergeleri ele alınacak.
     - Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu tasarısı görüşülecek.
    
     15- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.
    
     16- Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar ile Kurum İdarecisi Eureko Sigorta Genel Müdürü Okan Utkueri, Ankara'da düzenleyecekleri basın toplantısında, zorunlu deprem sigortasını ele alacaklar.
    
     17- Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ve denizcilik sektörü temsilcileri, tersanelerde yaşanan işçi ölümleriyle ilgili İstanbul'da basın toplantısı yapacak.
    
     18- Ankara'nın Gölbaşı ilçesine katkıda bulunanlara ödül...
     - Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği, ilçede sürekli ikamet eden 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin ve Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek ile Gölbaşı'ndaki sosyal tesislere 20 bin çam fidanı diken Anadolu Ajansı'nın da aralarında bulunduğu çeşitli kişi ve kuruluşlara ödül verecek.
    
     19- Toplantı...
     - Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilecek ''Rekabetin Yarattığı Fırsatlar'' konulu toplantıda açılış konuşması yapacak.
     - Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinin olağan meclis toplantısı yapılacak.
    
     20- Organize sanayi bölgeleri...
     - Türkiye'de, 2008 yılında 13 organize sanayi bölgesi bitirilecek, 3 tanesi de etüt için irdelenecek.
     - Ülke genelinde 2012 yılına kadar 78 tane sanayi bölgesi ihdas edilecek. Bu bölgelerden 5'i besi ve hayvancılık alanında olacak.
    
     21- Türk kimya sektöründen rekor ihracat...
     - Kimya sektörü, 2007'de bir önceki yıla göre ihracatını yüzde 19,24 oranında artırarak 10 milyar 452 milyon dolara çıkardı.
     - İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz:
     - ''Türkiye ekonomisinin adeta lokomotifi haline gelen sektörümüz, geçen yıl ülke ihracatının yüzde 10'unu gerçekleştirdi.''
    
     22- Rusların hobisi marka ve kalite...
     - Türk iş adamlarının 5,5 milyar dolarlık yatırımda bulunduğu Rusya'da pazar payının daha da artırılması için firmaların kalite ve yüksek standarda önem vermeleri istendi.
     - Türk-Rus İş Konseyi Başkanı Turgut Gür:
     - ''Tüketim toplumu olduklarından her ürünün markasına bakıyorlar. Markalı ürünleri fiyatı ne olursa olsun satın alıyorlar.''
    
     23- Piri Reis, Körfez'de fay arıyor...
     - TÜBİTAK'ın İzmir'in sismik, jeofizik ve tarihsel veriler yardımıyla fotoğrafını çekecek karadan ve Koca Piri Reis gemisiyle de denizden sürdürdüğü çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.
     - Proje Koordinatörü Prof. Dr. Günay Çifçi: ''Son derece gelişmiş cihazlarla çalışıyoruz. İzmir Sığacık'tan sonra diğer denizlere de geçeceğiz.''
    
     24- Son yağışlar ve kuraklık ...
     - Antalya ve Gaziantep'te, son yağışlardan sonra barajlarda doluluk oranının arttığı ve tarım sektöründe kuraklık beklentisi olmadığı bildirildi.
     - Zonguldak'ta yaz aylarında su sıkıntısı beklenmiyor, Konya'ya şubat ayında yağan kar, hem tarımsal uygulamalar hem de içme suyu açısından kenti rahatlattı.
     - Çanakkale ve İzmir yeterli yağış almazken, Çukurova barajlarının bazılarında doluluk oranları yeterli seviyeye ulaşmadı.
    
     25- Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Gençlerbirliği ile Adana Demirspor Ankara'da karşılaşıyor.
    
     26- Basketbol ULEB Kupası'nda 2. tur rövanş maçları yapılıyor.
     - İstanbul'da, Beşiktaş Cola Turka İsrail'in Hapoel Jerusalem, Galatasaray Cafe Crown Fransa'nın Asvel Lyon Basket, Türk Telekom ise Ankara'da Rusya'nın Unics Kazan takımıyla karşılaşacak.
    
     27- Basketbol FIBA Bayanlar Avrupa Ligi play-off çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe deplasmanda Fransa'nın Bourges Basket takımıyla karşılaşacak.
    
     28- Galatasaray ile Fenerbahçe, Fortis Türkiye Kupası'nda yarın oynayacakları çeyrek final rövanş maçı hazırlıklarını basına kapalı idmanlarla tamamlayacak.
     - Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası'nda Çaykur Rizespor ile yapacağı çeyrek final rövanş maçı hazırlıklarını tamamlıyor.
    
     29- Ezeli rekabette 359. sınav...
     - Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 99 yıllık rekabette, sarı-lacivertli takımın galibiyet sayısında 135-114, gol sayısında da 502-458 üstünlüğü bulunuyor.
     - Galatasaray, Fenerbahçe'yi 5 maçtır yenemiyor.
     - Galatasaray ile Fenerbahçe, Fortis Türkiye Kupası'nda, 2 sezon önce olduğu gibi yine kozlarını çeyrek finalde paylaşıyor.
     - Her iki takım, kupa tarihinde bundan önce 4 kez final, 5 kez yarı final, 4 kez de çeyrek finalde eşleşti.
     - Kupada 9 kez Galatasaray, 4 kez de Fenerbahçe tur atladı.
    
     30- Ezeli rekabet tarihinden ilginç notlar...
     - Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki maçlarda ilk golü
     Galatasaray'dan Emin Bülent Serdaroğlu, son golü ise Fenerbahçe'den Deivid attı.
     - Galatasaray, Fenerbahçe'yi 7-0, Fenerbahçe ise Galatasaray'ı 6-0 yenerek, 99 yıllık rekabette en farklı skorlu galibiyetleri aldılar.
    
     31- Ezeli rekabet, ebedi dostluk...
     - Galatasaray ile Fenerbahçe'nin yüzyıla yaklaşan geçmişi, centilmenlik dersleriyle dolu.
     - Ezeli rakiplerin 20 Ekim 1914'deki karşılaşması öncesi Fenerbahçe, Galatasaray'ın eksik olduğunu gerekçe göstererek, maçın ertelenmesini sağladı. Fenerbahçe'nin önerisini kabul eden Galatasaray, eksik oyuncularının iyileşmesinden sonra yapılan maçı 6-1 kazandı.
     - İki kulübün 1912 yılında yabancılara karşı birleşme ve ortak takım kurma konusunda anlaştıkları ortaya çıktı.
    
     32- Özhan Canaydın'ın son Fenerbahçe derbisi...
     - Yeniden aday olmayacağını açıklayan Galatasaray Kulübü Başkanı Canaydın, yarınki derbide başkan sıfatıyla Fenerbahçe'ye karşı son maçını izleyecek.
     - Canaydın, Galatasaray Kulübü Başkanı olarak Fenerbahçe'ye karşı 15 derbide 4 galibiyet, 9 yenilgi, 2 de beraberlik gördü.
     - Fenerbahçe ise Aziz Yıldırım başkanlığında Galatasaray ile yaptığı 27 maçtan 12'sini kazandı, 8 yenilgi, 7 beraberlik aldı.
    
     33- Zicolu Fenerbahçe'nin derbilerde bileği bükülmüyor.
     - Brezilyalı teknik adam, Fenerbahçe'nin başında çıktığı toplam 10 derbi maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik yaşarken, sadece tek yenilgi tattı.
     - Fenerbahçe, Brezilyalı çalıştırıcısıyla oynadığı 4 Galatasaray derbisini de yitirmezken, 3 galibiyet, 1 beraberlik aldı.
    
     34- Ezeli rekabette kart enflasyonu...
     - Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan son maçlarda sarı ve kırmızı kartlar adeta havada uçuşuyor.
     - Ezeli rakiplerin 15'i lig, 5'i de Türkiye Kupası olmak üzere son 20 randevusunda hakemler toplam 13 kırmızı, 111 de sarı kart kullandı.

Bu haber 385 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,842 µs