En Sıcak Konular

TÜRK FUTBOLUNUN KALBİ MECİDİYEKÖY'DE ATACAK

26 Şubat 2008 11:05 tsi
TÜRK FUTBOLUNUN KALBİ MECİDİYEKÖY'DE ATACAK Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti yarın kupada yaşanacak.

İSTANBUL - Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti yarın kupada yaşanacak.
     Ezeli rakipler, Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında, yarı finalist olabilmek için karşı karşıya gelecek.
     Ali Sami Yen Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Tarık Ongun ile Alpaslan Dedeş yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Yunus Yıldırım.
     Derbi maçta ayrıca, hakem gözlemcisi olarak Murat Ilgaz, Futbol Federasyonu temsilcileri olarak da Vahap Şimşek ile Orhan Savaş görevlendirildi.
     Galatasaray ile Fenerbahçe, derbi maçın hazırlıklarını bu akşam basına kapalı idmanlarla tamamlayacak.
     Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Kadıköy'de yapılan kupanın ilk ayağı 0-0 berabere sonuçlandığı için, yarınki maçı kazanacak takım yarı finale yükselecek.
     Mecidiyeköy'deki rövanş maçında her türlü gollü beraberlik halinde ise turu geçen taraf konuk Fenerbahçe olacak.
     Dev maçta 90 dakikalık normal sürenin 0-0 berabere sonuçlanması durumunda, 15'er dakikalık 2 devre halinde uzatmalara gidilecek. Uzatma bölümünde de golsüz eşitlik bozulmazsa, turu geçecek takımı seri penaltı atışları belirleyecek.
     Fortis Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmaları sonunda tur atlayan takımlar, yarı final ilk maçlarını 19 Mart'ta, rövanş maçlarını ise 16 Nisan'da oynayacak. Fortis Türkiye Kupası finali ise 7 Mayıs'ta yapılacak.

EZELİ REKABETTE 359. SINAV

İSTANBUL - Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları, Fortis Türkiye Kupası'nda yarın yapacakları çeyrek final rövanş maçıyla birlikte, tarihlerinde 359. kez karşı karşıya gelecek.
     17 Ocak 1909 tarihinde, şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu ''Papazın Çayırı'' olarak adlandırılan yerde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 99 yıllık ezeli rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.
     Sarı-lacivertliler, geride kalan 358 maçtan 135'ini kazanırken, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 114 kez galip geldi. Ezeli rakipler 109 maçta ise eşitliği bozamadı.
     ''Sarı Kanaryalar''ın attığı toplam 502 gole, ''Cim Bom'' 458 golle karşılık verdi.
     Öte yandan, iki takım arasında yapılan 4'ü Turkcell Süper Lig, 1'i de Fortis Türkiye Kupası olmak üzere son 5 randevuda Galatasaray galip gelemezken, bu süre içinde Fenerbahçe 4 galibiyet aldı, son randevu ise berabere sonuçlandı.
     ''Cim Bom'', Fenerbahçe karşısındaki son galibiyetini, Fortis Türkiye Kupası'nda 22 Mart 2006 tarihinde, yarınki maçın yapılacağı Ali Sami Yen Stadı'nda 3-2'lik skorla almış, ama turu geçen takım averajla Fenerbahçe olmuştu.
     Ezeli rakipler arasında yapılan son karşılaşmalarda gösterilen sarı ve kırmızı kartların çokluğu dikkati çekiyor.
     Ezeli rakiplerin 15'i lig, 5'i de Türkiye Kupası olmak üzere son 20 randevusunda hakemler toplam 13 kırmızı, 111 de sarı kart kullandı.

ZİCOLU FENERBAHÇE'NİN DERBİLERDE BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

İSTANBUL - Çetin Arslancan - Fortis Türkiye Kupası'nda Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları arasında yarın yapılacak çeyrek final rövanş maçı öncesinde, Zico yönetimindeki Fenerbahçe'nin, ezeli rakiplerine karşı derbilerde üstünlüğü dikkati çekiyor.
     Türkiye'deki 2. sezonunu geçiren Zico, Fenerbahçe'nin başında çıktığı toplam 10 derbi maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik yaşarken, sadece tek yenilgi tattı.
     Zicolu Fenerbahçe, ezeli rakiplerine 10 derbide toplam 12 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü.
     Zico yönetimindeki Fenerbahçe, derbilerdeki tek mağlubiyetini, geçen sezon Fortis Türkiye Kupası'nda, deplasmanda Beşiktaş'a karşı 1-0'lık skorla aldı.
     Bu arada Fenerbahçe, Zico ile birlikte son 7 derbi maçı da yitirmezken, bu süre içinde 5 kez kazandı, 2 kez de berabere kaldı.
     Fenerbahçe, teknik direktör Zico yönetiminde yarınki rakibi Galatasaray'a hiç mağlup olmadı.
     Zico'nun görev süresi içinde Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılan ve 3'ü Turkcell Süper Lig, 1'i de Fortis Türkiye Kupası olmak üzere 4 maçtan 3'ünü sarı-lacivertli takım kazandı, 1 maç ise berabere sonuçlandı.



Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,330 µs