En Sıcak Konular

ZİCO: KÖTÜ OYNADIK

23 Şubat 2008 22:46 tsi
ZİCO: KÖTÜ OYNADIK Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Bursaspor'a 2-0 yenildikleri maçta beklemediği derecede kötü oynadıklarını söyledi.

İSTANBUL - Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Bursaspor'a 2-0 yenildikleri maçta beklemediği derecede kötü oynadıklarını söyledi.
     Zico, maçtan sonra yaptığı açıklamada, karşılaşmanın ilk 15 dakikasında kendileri gibi oynadıklarını belirterek, ''Fakat ondan sonra biz, biz olmaktan çıktık. Sürekli topu ileriye doğru şişiren bir takımımız vardı. İyi günümüzde değildik. Rakibimiz de bundan iyi bir şekilde yararlandı. Mücadele ettiler, savaştılar, ne istediklerini biliyorlardı. Sanki Bursaspor şampiyonluğa oynuyormuş, bizim takımımız oynamıyormuş gibi bir görüntü vardı. Beklemediğimiz derecede kötü oynadık'' diye konuştu.
     Bursaspor maçında yedek oyunculardan kurulu bir takımla çıkmasıyla ilgili olarak Brezilyalı teknik adam, şunları söyledi:
     ''Dinlendirme olarak algılanabilir, fakat Fenerbahçeli futbolcular her an oynamaya hazır olmalı. Bazı oyuncularım yoğun tempoda biraz yorgundu. Uzun süredir oynamayan oyuncularımızı sahaya sürmeye çalıştık. Genelde Avrupa maçlarından sonra lige döndüğümüzde istediğimiz sonuçları alamıyorduk. Çarşamba günkü kadroyla çıksaydık da kaybedebilirdik. Geçen sezon da Kadıköy'de Bursaspor'a Avrupa kupası maçından sonra kaybetmiştik. Bütün futbolcularım saha içinde gerektiği gibi davranmadı. Kararımdan pişman değilim. Daha dinç oyuncuları güvendiğim için sahaya sürdüm.''
     Zico, geniş bir kadroya sahip olduklarını ifade ederek, ''Turlar atladıkça maçlar çoğalacak, yorgunluk artacak. Milli takım aralarında da büyük takımlar çok fazla dinlenemiyorlar. Oyuncularınızı milli takıma gönderiyorsunuz. Fakat günümüz futbolunda 3 günde bir maç oynamamızı emrediyorsa, biz de oynayacağız. Futbolcular da makinaya dönecek'' dedi.
     Sonradan oyuna soktuğu oyunculardan da istediği verimi alamadığını anlatan Brezilyalı çalıştırıcı, ''Bazı oyuncularımız istediğimiz performansı gösteremeyince değişiklik yaptık. Fakat oyuna soktuğum oyucularımız da istediğimiz performansı gösteremediler'' şeklinde konuştu.
     Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Fenerbahçe'nin kadrosunu görünce şaşırdığını belirterek, ''İlk yarıda yaptığımız değişikliklerle rakibimize üstünlük sağladık ve kazandık'' dedi.
     Aybaba, Fenerbahçe'nin yedeklerden kurulu bir kadro ile çıkacağını düşünmediklerini ifade ederek, ''Biz Alex'li normal kadroya göre bir sistem yapmıştık. Kadro elimize geldiğinde, değişim yaptık ama yetiştiremedik. 26. dakikada Serkan'ın yerine Sinan'ı aldık ve rakibimize üstünlük kurduk'' diye konuştu.
     Fenerbahçe'nin savunmasının göbeğindeki oyuncuların biraz ağır olduğunu kaydeden Samet Aybaba, şunları söyledi:
     ''Sinan'ı oyuna alarak, ağır savunmanın aralarına soktuk. Oyuncularım iyi mücadele ettiler, hepsini kutluyorum. Biz, bundan önceki maçlarda da iyi oynuyorduk. Hep böyle oynadığımız maçlar var. Demek ki bir şeylerin başlangıcı burasıymış. Bir seri yakalamamız lazım. Coşkulu bir şekilde bizi destekleyen seyircimizi de kutluyorum.''
     Aybaba, bir gazetecinin ''Can ile Yasin'i yan yana görünce ne düşündünüz?'' sorusu üzerine, ''Bir an önce Sinan'ı oyuna sokmayı düşündüm'' diye yanıt verdi.

Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,796 µs