En Sıcak Konular

DANIŞTAY KARARI TEMYİZE GİDİYOR

22 Şubat 2008 15:55 tsi
DANIŞTAY KARARI TEMYİZE GİDİYOR Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davada verdiği karar Cumhuriyet savcıları tarafından Ayhan Parlak dışındaki sanıklar aleyhine temyiz edilecek.

ANKARA - Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davada verdiği karar Cumhuriyet savcıları tarafından Ayhan Parlak dışındaki sanıklar aleyhine temyiz edilecek.
Savcılar Salim Demirci ve Kubilay Taştan kararı temyiz etmek üzere mahkemeye süre tutum dilekçesi verdi.
Davada Alparslan Arslan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Osman Yıldırım, İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu müebbet hapisle cezalandırılmıştı. Sanıklar ayrıca çeşitli hapis cezalarına da çarptırılmıştı.
Süleyman Esen 17 yıl 8 ay 15 gün, Tekin İrşi de 10 yıl 2 ay 15 gün hapse mahkum edilmişti. Aykut Metin Şükre, Ayhan Parlak ve Salih Kurter'in ise beraatlerine hükmedilmişti.
Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci, yargılama sırasında mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaasında, sanık Alparslan Arslan'ın, 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istemişti. Demirci, Arslan'ın ayrıca, toplam 21 yıldan 72 yıla kadar hapse mahkum olmasını talep etmişti.
Diğer sanıklar Osman Yıldırım, İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu'nun da 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları, Salih Kurter ve Aykut Metin Şükre'nin 5 yıldan 10 yıla kadar, sanık Süleyman Esen'in ise toplam 10 yıldan 22 yıla kadar hapsi talep edilmişti. Savcı Demirci, sanık Tekin Irşi'nin toplam 30 yıldan 75 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, sanık Ayhan Parlak'ın ise beraatına karar verilmesini talep etmişti.

Bu haber 377 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,813 µs