En Sıcak Konular

TÜSİAD: 'İSTİHDAM AZALDI, İŞSİZLİK ORANI YÜKSELDİ'

21 Şubat 2008 13:09 tsi
TÜSİAD: 'İSTİHDAM AZALDI, İŞSİZLİK ORANI YÜKSELDİ' Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), 2007 yılının 4. çeyreğinde toplam istihdam azalırken, işsizlik oranının yükseldiğini bildirdi.

İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), 2007 yılının 4. çeyreğinde toplam istihdam azalırken, işsizlik oranının yükseldiğini bildirdi.
     TÜSİAD'tan, TÜİK tarafından açıklanan Hanehalkı İşgücü Anketi 2007 yılı Ekim-Kasım-Aralık dönemi sonuçlarına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 2007 yılının 4. üç aylık sonuçlarına göre, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla tarım dışı sektörlerde ilave istihdam yaratılamadığı, toplam istihdam 19 bin kişi azalırken, işsiz sayısının 79 bin kişi yükseldiği kaydedildi.
     Açıklamada, tarım dışı işsizlik oranının geçen senenin son dönemine oranla 0,4 puan artarak yüzde 12,6 , toplam işsizlik oranının ise aynı dönemde 0,5 puan artarak, yüzde 10,1 olarak gerçekleştiği aktarılırken, 2004 yılının birinci döneminden itibaren istihdam artışının yaşandığı tarım dışı sektörlerde, 2007'nin son çeyreği itibariyle istihdam sayısının gerilediği vurgulandı.
     İş gücüne katılma oranının düştüğüne dikkat çekilen açıklamada, ''Türkiye genelinde iş gücü, 2006'nın son dönemine oranla 283 bin kişi gerilemiş ve iş gücüne katılım oranı 1,3 puan azalarak yüzde 46,9'a gerilemiştir. Bu durum işsizlik oranının daha da yükselmesine engel olurken, özellikle kadın iş gücünde belirginleşmektedir. Son bir yıllık dönemde iş olanaklarının azalması, kadın iş gücünün 297 bin kişi azalmasına yol açarken, iş gücüne katılma oranı yüzde 25'ten yüzde 23,4'e gerilemiştir'' denildi.
     Açıklamada, 2007'nin ikinci yarısından itibaren sanayi sektörü istihdamının azaldığı belirtilirken, 2004 yılından itibaren istikrarlı olarak istihdam yaratılan sanayi sektörlerinde, son iki dönemdir toplam istihdamın azaldığı ifade edildi.

Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,105 µs