En Sıcak Konular

FENERBAHÇE, KADIKÖY'DE GEÇİT VERMİYOR

21 Şubat 2008 01:18 tsi
FENERBAHÇE, KADIKÖY'DE GEÇİT VERMİYOR Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Sevilla'yı 3-2 yenen Fenerbahçe, Kadıköy'deki yenilmezlik serisini sürdürdü.

İSTANBUL - Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Sevilla'yı 3-2 yenen Fenerbahçe, Kadıköy'deki yenilmezlik serisini sürdürdü.
     Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, üst üste çıktığı 37. resmi maçında da yenilmeyen Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki yenilmezliğini de 11 maça çıkardı.
     Kadıköy'deki son yenilgisini Turkcell Süper Lig'de geçen sezonun 8. haftasında (1 Ekim 2006) Bursaspor'dan (1-0) alan sarı-lacivertliler, bu maçın ardından sahasında 22'si lig, 8'i Avrupa kupası ve 7'si Fortis Türkiye Kupası olmak üzere toplam 37 maçta 26 galibiyet ve 11 beraberlik aldı.
     Kadıköy'de, Avrupa kupalarındaki son yenilgisini ise Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği 2005-2006 sezonunda (23 Kasım 2005) İtalya'nın Milan takımından, 4-0'lık skorla almıştı.
     Sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda çıktığı son 11 Avrupa kupası maçında 8 kez kazanırken, 3 maçta eşitliği bozamadı.
     Fenerbahçe'nin, Avrupa kupalarında ilk kez bir İspanyol ekibine karşı galip geldi. İspanya takımlarına karşı genelde kötü bir performans sergileyen sarı-lacivertliler, bundan önceki 7 maçında rakiplerine yenilmişti.
     Sezonun ikinci yarısında, Turkcell Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası maçlarında attıkları gollerle etkili bir performans ortaya koyan Fenerbahçe'nin golcüleri, Sevilla karşısında da etkili oldu.
     Sezonun ikinci yarısında Fenerbahçe'nin gol yollarındaki en etkili oyuncusu olan, lig ve kupa maçlarında toplam 10 gol atan Kezman, Sevilla karşısında da takımını 17. dakikada 1-0 öne geçiren golü kaydetti.
     Ligin son iki haftasında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Semih, son dakikalarında görev aldığı Sevilla maçında, 87. dakikada attığı golle Fenerbahçe'ye 3-2'lik galibiyeti getiren isim oldu.
     Fenerbahçe'nin Sevilla'ya karşı attığı 2 gol, kafa vuruşlarından geldi.
     Sarı-lacivertli ekipte 17. dakikada Uğur'un soldan ortasında ceza alanı içindeki Kezman, kafa vuruşuyla rakip fileleri havalandırırken, 57. dakikada da Alex'in soldan kullandığı korner vuruşunda bu kez Lugano kafayla topu filelere gönderdi.
     Sevilla karşısında maçın 23. dakikasında kendi kalesine gol atan Fenerbahçeli futbolcu Edu, bu sezon ''Devler Ligi''nde bu şanssız anı 2. kez yaşadı.
     Birinci tur (G) Grubu'nda, Kadıköy'de Rusya'nın CSKA Moskova takımıyla yapılan ve Fenerbahçe'nin 3-1 kazandığı maçta, 30. dakikada meşin yuvarlağı ters bir vuruşla kendi filelerine gönderen Edu, İspanyol ekibi karşısında da aynı şekilde ters bir vuruşla topu kendi kalesine gönderdi.
     Brezilyalı futbolcu, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde CSKA Moskova ile deplasmanda yapılan maçta Fenerbahçe 1-0 öndeyken, hatalı geri pası sonrası ve yaptırdığı penaltı nedeniyle yenilen 2 golde de büyük hatalar yapmıştı.
     Fenerbahçe'de maçın 68. dakikasında sakatlanan Roberto Carlos maçı tamamlayamadı.
     Sarı-lacivertli ekibin kalesinde 2. golü gördüğü pozisyonda sakatlanan Brezilyalı yıldız, 68. dakikadan itibaren yerini Vederson'a bıraktı.
     Roberto Carlos'un kaval kemiğine aldığı darbeden dolayı durumunun ciddi olduğu ve MR çektirmek için hastaneye götürüldüğü öğrenildi.

SELÇUK: ''ÇEYREK FİNALE YAKIŞAN TAKIMIMIZ VAR''
İSTANBUL - Fenerbahçeli futbolcular, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. turunda, 4 Mart'ta Sevilla ile deplasmanda yapacakları rövanş maçında, tura daha yakın taraf olduklarını söylediler.
     Sevilla maçının ardından açıklamalarda bulunan Fenerbahçeli futbolulardan Selçuk, rakip sahada da gol atarak turu geçeceklerine inandığını belirterek, ''Çeyrek finale yakışan bir takımımız var. Sevilla, orada yenemeyeceğimiz bir ekip değil. İyi bir takım, ama biz de iyi bir takımız. Eğer Sevilla'yı geçersek, geriye kalan 3 turu da geçince kupa gelir. Neden olmasın, çok büyük bir başarı olur. Hedeflerimizi tek tek belirliyoruz. Öncelikli olan bu tur'' diye konuştu.
     Fenerbahçe'nin Kezman ile bulduğu ilk golün asistini yapan Uğur, Sevilla'nın, Fenerbahçe'den çok üstün bir ekip olmadığının görüldüğünü ifade ederek, ''Deplasmanda iyi bir sonuç alarak turu geçeceğimize inanıyoruz. Türk halkı bize inansın, dualarını eksik etmesin, biz de onları sevindirelim'' dedi.
     Güçlü rakipleri karşısında iyi bir mücadele sergilediklerini kaydeden kaleci Volkan da ''İnşallah, orada iyi bir sonuç alıp turu geçeceğiz. Sevilla iyi bir takım, ama tura daha yakın olan biziz'' açıklamasını yaptı.
     Sarı-lacivertlilerin ilk golünü kaydeden Sırp futbolcu Kezman, özellikle sezonun ikinci yarısında ortaya koyduğu etkili performansı bu maçta da gol atarak sürdürdüğü için mutlu olduğunu söyledi.
     Kezman, Sevilla maçının 5 golle üst düzey bir mücadeleye sahne olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
     ''Bu skor, iyi bir avantaj. Tabii ki rövanş çok zor olacak. Sevilla kaliteli bir ekip, ancak savunmalarında zaafları olduğunu bugün de gördük. Deplasmandaki maçta oyunun başında bir gol atıp, onları daha da zor duruma sokarak sonucu lehimize çevirmeye çalışmalıyız.''
     Fenerbahçe'nin gollerinden birine imza atan Lugano ise 3-2'lik galibiyetle iyi bir avantaj elde ettiklerini belirterek, ''Kazanmak, her zaman iyidir. Bundan sonra Sevilla daha temkinli oynayacak'' dedi.
ZİCO: ''FUTBOLDA KAZANMAK ÖNEMLİ''
İSTANBUL - Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla'yı 3-2 yenerek ilk maçta galibiyet aldıklarını belirterek, ''Umarım bugün aldığımız galibiyet bize Sevilla'da avantaj yaratacaktır'' dedi.
     Zico, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, uzun süredir birlikte oynayan oyunculardan kurulu Sevilla ile zor bir maç yaptıklarını ifade ederek, ''Kazanmak için rakipten daha fazla mücadele etmemiz gerekiyordu. Saha içinde yaratıcıydık. Ofansif iki takım izledik. Elimize geçen fırsatlardan biraz daha fazla yararlanınca galip ayrıldık. Oyuncularımı, gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum'' diye konuştu.
     Bir gazetecinin, ''Deplasmandaki maç için bu skor yeterli olacak mı?'' sorusuna Zico, ''Bugün önemli olan kazanmaktı. Kazanma zorunluluğunu, oradaki maçta rakibimize devrettik. 35-0 kazansaydık elbette daha iyi olurdu, ama futbolda kazanmak önemli'' yanıtını verdi.
     Zico, kendi kalesine gol atan Edu'yu savunarak, Brezilyalı futbolcunun bu akşam iyi bir mücadele ortaya koyduğunu söyledi.
     ''Hata yapmak insanlara mahsustur. Edu gibi, başka biri de hata yapabilirdi'' diyen Brezilyalı teknik adam, şunları kaydetti:
     ''Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Edu'yu, çok bariz bir hata yapmış olsaydı eleştirebilirdik. Edu'nun bugüne kadar takımımıza yaptığı katkıları göz önüne aldığımızda, bu tip hataları çok fazla göz önüne almamalıyız. Edu, Kanoute ve Luis Fabiano gibi kaliteli forvet oyuncularına karşı oynadı ve fazla pozisyon vermedi. Bunun üzerinde çok fazla durmayalım.''
     Zico, kendi sahalarında maç kaybetmemeleriyle ilgili olarak da ''Avrupa kupalarında başarı kazanmak isteyen takımların kendi sahasında yapması gereken bir istatistik. Takımlar kendi evlerinde başarılıysa, belli bir yere gelebiliyor. Umarım bugün aldığımız galibiyet bize Sevilla'da avantaj yaratacaktır'' dedi.
     Hakemlerle ilgili bir soru üzerine Zico, ''Hakemlerin kriterleri değişiyor. Selçuk itiraz ettiği için sarı kart yedi, ama rakip takım oyuncuları da itiraz ettikleri için sarı kart görebilirdi. Ayrıca bir penaltımız da verilmedi'' ifadesini kullandı.
     Zico, sakatlanarak oyundan çıkan Roberto Carlos'un kaval kemiğinde uzun ve derin bir yırtık olduğunu ifade ederek, ''Dikiş atılması ve enfeksiyon kapmaması gerekiyor. Çok şükür kas yırtığı ve kemiğinde önemli bir şey yok'' bilgisini verdi.
     Fenerbahçe, yarın yapacağı antrenmanla, hafta sonundaki Bursaspor maçının hazırlıklarına başlayacak. 
     
JİMENEZ: ''İSPANYA'DA KAZANMAK ZORUNDAYIZ''     
     Sevilla Teknik Direktörü Manolo Jimenez, Fenerbahçe karşısında son dakikalarda yedikleri golle yenildiklerini belirterek, ''2-2 bitseydi, iyi bir sonuçtu, ama şimdi İspanya'da kazanmak zorundayız'' dedi.
     Maçta birinci dakikadan itibaren kazanmak için oynadıklarını kaydeden Jimenez, ''Tam 80. dakikadan sonra skoru 3-2 lehimize çevirmeye çalışırken golü yedik ve 3-2 kaybettik. Bu buruklukla İspanya'ya dönüyoruz. Bazen futbolda böyle şeyler oluyor. İyi bir sonuç beklerken, son dakikada sonuç aleyhinize olabiliyor'' diye konuştu.
     Manolo Jimenez, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda çok iyi bir tribün baskısı olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
     ''Burada çok güzel bir seyirci vardı. Fenerbahçe'de, lig ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki oyunu arasında fark görmedim. Fenerbahçe saygı duyulması gereken bir ekip. Sanırım kendi sahamızda taraftarımız da aynı baskıyı yapacak ve kazanacağımıza inanıyorum.''
BAŞESGİOĞLU: ''FENERBAHÇE'Yİ KUTLUYORUM''
İSTANBUL - Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Fenerbahçe'yi, Sevilla karşısında elde ettiği galibiyetten dolayı kutladı.
     Karşılaşmayı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda izleyen Başesgioğlu, maç sonrası yaptığı açıklamada, sarı-lacivertlilerin, Sevilla karşısında çok iyi mücadele ettiğini belirterek, ''Mükemmel bir geceydi. Fenerbahçe'yi kutluyorum. Bizlere güzel bir gece yaşattı. Fenerbahçe, maçın büyük bir bölümünde oyunun hakimiydi'' dedi.
     Fenerbahçe taraftarının da takımını iyi bir şekilde desteklediğini ifade eden Başesgioğlu, sarı-lacivertli takıma rövanş maçı için de başarılar diledi.



Bu haber 262 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,292 µs