En Sıcak Konular

KOBİ'LERE 80 MİLYON AVROLUK KREDİ

19 Şubat 2008 15:23 tsi
KOBİ'LERE 80 MİLYON AVROLUK KREDİ Halkbank, Fransa Kalkınma Ajansı ile KOBİ'lere destek kapsamında 80 milyon avroluk finansman protokolü imzaladı.

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Türkiye ekonomisinin, ekonomik ve siyasi istikrarı sağlayarak, yükselen piyasalar ve bölgesinde önemli, yıldız bir ülke olmaya başladığını ve bu seyrini de devam ettirdiğini kaydetti.
     Halkbank, Fransa Kalkınma Ajansı ile KOBİ'lere destek kapsamında 80 milyon avroluk finansman protokolü imzaladı.
     Ekren, Fransa Dış Ticaret Bakanı Herve Novelli'nin de katıldığı imza töreninde yaptığı konuşmada, bu protokolün, iki ülkenin ekonomik ilişkilerin kalitesi ve verimliliğinin artırılması konusunda attığı ciddi bir adımı gösterdiğini söyledi.
     Ekren, projeyle, kalkınmada öncelikli yöreler ile kalkınma ve gelişme sürecinde olan bölgelerin uygun maliyetli ve uzun vadeli finansmanla desteklenmesinin amaçlandığını, Halk Bankasının da sektörde, KOBİ'lere yönelik kredilerde öncü olan bankalardan bir tanesi olduğunu söyledi.
     Ekren, KOBİ'lerle ilgili bilgi verirken de, 2002 yılında Türk bankacılık sektöründe toplam kobi kredileri 5,1 milyar YTL iken, 2007 sonu itibariyle bu rakamın 80,7 milyar YTL'ye çıktığını, toplam nakdi krediler içindeki oranında yüzde 8,3'ten yüzde 28,3'e çıktığını bildirdi.
     Fransa Dış Ticaret Bakanı Herve Novelli de, projenin, ekonomik açıdan daha az avantajlı bölgelerdeki KOBİ'lere destek verilerek, Türkiye'nin dengeli kalkınmasına yardımcı olacağını söyledi.
     Novelli, KOBİ'lerin ekonominin temel, majör aktörü olduğunu ve yarın için de büyüme ve istihdam garantisi olduğunu söyledi.
     Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ise Fransa Kalkınma Ajansı ile yapılan işbirliğiyle, kalkınmada öncelikli iller başta olmak üzere, tüm Türkiye'deki KOBİ'lere yatırım ve işletme kredisi desteğini 2008 yılında da sürdüreceklerini söyledi.

Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,515 µs