En Sıcak Konular

KANUN TASARI VE TEKLİFLERİ İÇİN YENİ BİRİM OLUŞTURULUYOR

19 Şubat 2008 12:15 tsi
KANUN TASARI VE TEKLİFLERİ İÇİN YENİ BİRİM OLUŞTURULUYOR Milletvekilleri, TBMM Bütçe Müdürlüğü bünyesinde kurulacak ''bütçe analiz biriminden'', kanun tasarı ve teklifleriyle ilgili teknik ve detaylı bilgi alabilecek.

ANKARA - Milletvekilleri, TBMM Bütçe Müdürlüğü bünyesinde kurulacak ''bütçe analiz biriminden'', kanun tasarı ve teklifleriyle ilgili teknik ve detaylı bilgi alabilecek.
     TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sait Açba, komisyonun bütçe görüşmelerinde daha etkin olması için yeniden yapılanmanın gündemde olduğunu söyledi.
     Komisyonun etkin çalışabilmesi için Bütçe Müdürlüğünü de yeniden yapılandıracaklarını ifade eden Açba, ''Yaptığımız yasaların daha kaliteli olması için Bütçe Müdürlüğü bünyesinde yeni birim oluşturma yönünde çalışmamız var. Bütçe Müdürlüğü bünyesinde bir araştırma birimi, bütçe analiz birimi kuracağız'' dedi.
     Bu birimde çalışacak uzmanların, Plan ve Bütçe Komisyonuna gelen tasarı ve tekliflerle ilgili komisyon üyelerini bilgilendireceğini belirten Açba, yasamanın, kendi araştırma birimi olması gerektiğini söyledi.
     Açba, tasarı ve tekliflerin görüşmelerinde, yürütmenin uzmanlarını çağırdıklarına işaret ederek, yasal düzenleme çalışmalarının arkasında ciddi bir hazırlık bulunduğunu bildirdi. Açba, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Her kurumun uzmanları tartışıyor, konuşuyor, süzgeçten geçiriyor, daha sonra Meclise geliyor. Yasa teklifinin detayını kendi gayretlerimizle, kütüphaneden ya da başka yerlerden öğrenmek zor. İhtisaslaşmış birimin bilgi vermesi lazım. Bilgiyi tasarıyı hazırlayan uzmanlardan tekrar almak yerine, -ki onlardan da her zaman alabiliriz- kendi birimimizde değerlendiririz. Hazırlayanlarda eksiklikler olabilir, yanlış hazırlanmış olabilir. Bu, yasama kalitesinin artması açısından bir otokontrol mekanizması. İki şirket düşünün, bir konuda ortaklık yapacaklarsa, iki şirketin uzmanları bir araya gelip, fikirlerini ortaya koyup, orta yol buluyorlar. Tasarıyı hazırlayanlar ile görüşerek, onaylayacak olan yasamanın uzmanlarının vereceği bilgilerin komisyonda değerlendirilmesi, yasama kalitesini artıracak.''
     Açba, uzmanların tasarı veya tekliflerin Meclise sevk edildiği anda, getirdiği düzenlemeleri rapor halinde Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine sunacağını, ayrıca, üyelerin de cevaplanmasını istediği soruları buraya yöneltebileceğini ifade etti.


Bu haber 361 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,841 µs