En Sıcak Konular

ÖSS'YE HEMEN BAŞVURU

19 Şubat 2008 10:30 tsi
ÖSS'YE HEMEN BAŞVURU ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan,ÖSS katılacak adayların,sınav ücretini bankaya yatırdıktan hemen sonra başvurularını yaptırabileceklerini, artık 2 gün beklemelerine gerek olmadığını bildirdi.

ANKARA - Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) katılacak adayların, bu yıldan itibaren sınav ücretini bankaya yatırdıktan hemen sonra başvurularını yaptırabileceklerini, artık 2 gün beklemelerine gerek olmadığını bildirdi.
     Yarımağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖSS kılavuzu basma işlemlerine başladıklarını kaydetti. ÖSS ve Yabancı Dil Sınavı'na (YDS) başvuruların 3 Mart-7 Nisan 2008 tarihleri arasında yapılacağını belirten Yarımağan, ''Adaylara başvuru için 35 günlük süre verdik. Bu sene başvuran aday sayısı az olacağı için bu süre yeterli'' dedi.
     Adayların ÖSS ve YDS'ye başvurularını bundan önce olduğu gibi okullardan randevu alarak yapabileceklerini ifade eden Yarımağan, geçen yıllarda sınava başvuran ve bilgilerinde değişiklik olmayan adayların ise internet üzerinden başvuruda bulunabileceklerini söyledi.
     Yarımağan, bu yıl başvurular sırasında adaylara kolaylık sağlayacak bir uygulama başlatacaklarını belirtti.
     Adayların bu yıldan itibaren başvuru randevusunun olduğu saatten 5 dakika önce bile bankaya sınav ücretini yatırabileceklerini söyleyen Yarımağan, şunları kaydetti:
     ''Bundan önce adaylar bankaya sınav ücretini yatırdıktan ancak 2 gün sonra başvurularını yapabiliyordu. Bankaya ücret yatırdıktan 2 gün sonrası için randevu alabiliyorlardı. Bu yıldan itibaren bankaya sınav ücretini yatırdıktan hemen sonra başvurularını yapabilecekler. Artık 2 gün beklemelerine gerek yok. Randevudan 5 dakika önce bile parayı yatırabilir.
     Bu proje üzerinde 1 yıldır çalışıyorduk. Eskiden bankalar bize adayların ücretleri yatırdıklarını toplu olarak 1 gün sonra aktarıyorlardı. Artık bize bilgiler online olarak aktarılacak. Bu uygulama, geçen seneye göre adaylara rahatlık sağlayacak.''
     Kılavuzdaki diğer kuralların geçen yılki kurallarla aynı olduğunu belirten Yarımağan, adayların ÖSS için 40 YTL, YDS'ye girmek istiyorlarsa ÖSS ücretine ek olarak 10 YTL daha ödeyeceklerini bildirdi.
     Yarımağan, ''Sıkışıklık yaşamamaları için adaylara, başvurularını vakitlice yapmalarını öneririm'' dedi.


Bu haber 382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,633 µs