En Sıcak Konular

MÜŞERREF KARŞITLARI AÇIK ARA ÖNDE

19 Şubat 2008 09:48 tsi
MÜŞERREF KARŞITLARI AÇIK ARA ÖNDE Pakistan'da dün yapılan genel seçimlerin ilk sonuçlarına göre, Devlet Başkanı Pervez Müşerref'e muhalif olan iki büyük parti, Müşerref yanlısı Pakistan Müslüman Birliğinden (PMB) açık ara önde bulunuyor.

İSLAMABAD - Pakistan'da dün yapılan genel seçimlerin ilk sonuçlarına göre, Devlet Başkanı Pervez Müşerref'e muhalif olan iki büyük parti, Müşerref yanlısı Pakistan Müslüman Birliğinden (PMB) açık ara önde bulunuyor.
     Pakistan Ulusal Meclisinin 342 sandalyesi için yapılan seçimlerde hiçbir partinin çoğunluğu kazanmasının beklenmediği bildirilirken, suikasta kurban giden eski başbakan Benazir Butto'nun partisi Pakistan Halk Partisi (PHP) ile yine muhalif eski başbakan Navaz Şerif'in partisi ilk iki sırada yer alıyor.
     Uzmanlar, Benazir Butto'nun öldürülmesinin yarattığı ortamın etkisiyle PHP'nin seçimlerde en fazla milletvekili çıkaran parti olacağını belirtiyor.
     Seçim Komisyonunun resmi olmayan sonuçlarına göre, Navaz Şerif'in partisinin parlamento üyelerinin yarısının seçileceği Pencap eyaletinde beklenenden daha fazla oy aldığı ortaya çıkarken, PMB'nin önde gelen birçok isminin seçimi kazanamadığı kaydediliyor.
     Resmi olmayan sonuçlara göre, belli olan 206 milletvekilliğinden 65'ini PHP, 59'unu Navaz Şerif'in Müşerref yanlısı partiyle aynı adı taşıyan Pakistan Müslüman Birliği aldı. İktidardaki Müşerref yanlısı PMB 27 milletvekili kazandı, diğer sandalyeler ise küçük partiler ve bağımsızlara gitti.
     Pakistan seçimlerinin resmi olmayan tam sonuçlarının bugün geç saatlerde alınması bekleniyor.

MÜŞERREF KARŞITI 2 PARTİ ÇOĞUNLUĞU SAĞLADI
Pakistan'da Devlet Başkanı Pervez Müşerref karşıtı iki partinin, parlamentoda çoğunluğu sağladığı bildirildi.
     Pakistan'daki özel televizyon kanalı Geo TV'ye göre, suikasta kurban giden eski Başbakan Benazir Butto'nun Pakistan Halk Partisi ile seçimlere girmesine izin verilmeyen eski başbakanlardan Navaz Şerif'in Pakistan Müslüman Birliği parlamentoda çoğunluk için yeterli sandalyeyi kazandı.
     Geo TV, iki muhalif partinin şimdiye kadar belli olan 272 sandalyeden 139'unu kazandığını duyurdu. Televizyon, Müşerref yanlısı Pakistan Müslüman Birliği-Q'nun ise 33 milletvekiliyle üçüncü sırada bulunduğunu belirtti.
     Seçimler öncesinde Devlet Başkanını iktidardan indirme tehdidinde bulunan iki muhalif partinin kazandığı seçimlerden sonra, ABD Başkanı George Bush'un terörle mücadele ittifakının önemli destekçisi Müşerref'in tavrının ne olacağı merakla bekleniyor.



Bu haber 293 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,086 µs