En Sıcak Konular

BM, RUSYA'NIN TALEBİ KONUSUNDA UZLAŞMAYA VARAMADI

18 Şubat 2008 07:54 tsi
BM, RUSYA'NIN TALEBİ KONUSUNDA UZLAŞMAYA VARAMADI Kosova'nın bağımsızlığını ilan etmesinden sonra Rusya'nın talebiyle acil olarak toplanan BM Güvenlik Konseyi uzlaşmaya varamadı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - Kosova'nın bağımsızlığını ilan etmesinden sonra Rusya'nın talebiyle acil olarak toplanan BM Güvenlik Konseyi uzlaşmaya varamadı.
     BM Güvenlik Konseyi'nin yarın Rusya ve Sırbistan'ın talebi doğrultusunda yeniden toplanacağı bildirildi.
     Konsey'in dönem başkanı Panama'nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ricardo Alberto Arias toplantının ardından yaptığı açıklamada, Konsey'in yarın öğleden sonra yapılacak toplantısına Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Konsey üyelerinin katılacağını belirtti. Arias, Kosova konusunda Konsey'in bölünmüşlüğünün devam ettiğini belirtti.
     Belçika'nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Johan Verbeke, Belçika, Fransa, İtalya, İngiltere, ABD, Hırvatistan ve Almanya olarak Kosova'daki statükonun devamının kabul edilemez olduğunu vurguladı.
     Verbeke, bu nedenle AB olarak kendi sorumluluklarını yerine getireceklerini ve yarın AB'nin dışişleri bakanlarının Brüksel'de bir araya gelip konuyu ele alacaklarını söyledi.
     Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitali Çurkin de gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın Kosova Meclisi'nin tek taraflı bağımsızlık ilanından son derece endişeli olduklarını belirterek, bu durumun uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi.
     Çurkin, Kosova'da yaşayan Sırpların güvenliklerinden de endişeli olduklarını söyledi ve ''Eğer Sırplar bağımsızlık ilanına uymama kararı alırlarsa, onlara karşı baskıcı önlemler alınması asla düşünülmemelidir'' dedi.
     İngiltere ve ABD'nin BM temsilcileri ise 1244 sayılı kararın Kosova'nın bağımsızlık ilan etmesine engel teşkil etmediğini belirttiler.
     BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da yaptığı açıklamada, Kosova'da ve Balkanlar'da tarafları şiddetten uzak durmaya çağırdı.

Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,310 µs