En Sıcak Konular

TEKEL' DE NEFESLER TUTULDU, TEKLİFLER BEKLENİYOR

18 Şubat 2008 11:39 tsi
TEKEL' DE NEFESLER TUTULDU, TEKLİFLER BEKLENİYOR Yılın ilk büyük özelleştirmesi için geri sayım başladı. Bugün tekliflerin alınacağı Tekel Sigara için yerli ve yabancı çok sayıda firma yarışacak....

ANKARA - Yılın ilk büyük özelleştirmesi için geri sayım başladı. Bugün tekliflerin alınacağı Tekel Sigara için yerli ve yabancı çok sayıda firma yarışacak. Ödeme koşulları iyileştirilen Tekel’e daha yüksek düzeyde teklif gelmesi bekleniyor.

Tekel’in Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde bulunan 6 fabrikası varlık satışı yoluyla özelleştirilecek. İhalede son teklifler bugün saat 17.00’ye kadar alınacak. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın teklif veren grupları yazılı bir açıklama ile duyurması bekleniyor.

Teklifler sonrasında firmalarla birebir pazarlık görüşmeleri yapılacak. Yaklaşık 10 gün devam edecek süreç açık artırma ile sonuçlandırılacak.

JTI, BAT, Imperial Tobacco, Korea Tobacco gibi uluslararası sigara devlerinin yanı sıra yerli firmalar da ihaleye yoğun ilgi gösteriyor. Bunlar arasında Doğan Grubu, European Tobacco, Mey İçki’yi satın alan Texas Pacific Group, Ali Sabancı’ya ait Esas Holding ile Tekel Toptan Satıcıları Derneği’nin kurduğu SÜPAŞ da var.

BU KEZ FONLAR DA TALİP
İlk iki ihaleden farklı olarak yabancı yatırım fonları da yerli ortakla teklif vermeye hazırlanıyor. Bunların başında Dubai Investment Group geliyor. Bir grup profesyonel Türk girişimci de Avrupa’nın önde gelen yatırım fonu Cinven ile birlikte teklif verecek.

İKİNCİ İHALEDE TEKLİF GELMEDİ
İlk ihalede Tekel’e 1.1 milyar dolar ile en yüksek teklif JTI’dan gelmişti. Ancak bu teklif, değer tespit rakamının altında kaldığı için ihale iptal edilmişti. İkinci ihaleye ise teklif gelmemişti.

Tekel’in pazar payı azalmasına rağmen, yeniden yapılandırılması sonrasında daha şeffaf bir şirket olması sağlandı. Ayrıca alıcılara ödemeyi kolaylaştıracak şartlar getirildi. Taksitli ödemede vade süresinin 5 yıla yayılması planlanıyor.



Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,458 µs