En Sıcak Konular

YAZICIOĞLU: 'YASAKLAR GERİLİMİ ARTIRIYOR'

17 Şubat 2008 19:08 tsi
YAZICIOĞLU: 'YASAKLAR GERİLİMİ ARTIRIYOR' BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, yasakların toplumsal gerilimi artırdığını, kamplaşmaya yol açtığını söyledi.

ADIYAMAN- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, yasakların toplumsal gerilimi artırdığını, kamplaşmaya yol açtığını söyledi.

Yazıcıoğlu, partisinin Adıyaman İl Başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerinin türban sorununun mutlaka çözülmesi gerektiğini, bu sorunun öğrencilerin mağdur olması yanında psikolojik travmalar yaşamalarına neden olduğunu ifade etti.

Türbana ''siyasi simge''den daha çok ''inanç'' gözüyle bakılması gerektiğini belirten Yazıcıoğlu, şöyle devam etti: ''Yasaklar gerilimi artırıyor, kamplaşmalara yol açıyor. Ülkemiz gençlerinin bir bölümünün eğitim hakkının engellenmesi elbette kabul edilemez. Başı açık ya da örtülü herkes eğitim hakkını kullanabilmeli, kimse kimseye başı açık ya da kapalı olduğu için baskı yapamamalı. Bu anlamda özgürlük sağlanabilirse kimse kimsenin kıyafetinin farkında bile olmaz.''

Örtünmenin bireysel hak, kişisel özgürlük olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Yazıcıoğlu, ''Başını örterek üniversite eğitimi almak isteyen gençlerin Cumhuriyeti tehdit etmesi mümkün olmayan bir şeydir. Onların sistemi değiştirmek gibi bir niyetleri yok, onlar okumak istiyor'' diye konuştu.

Başörtüsü sorunu, ''rejim sorunu'' olarak görmemek gerektiğini söyleyen Yazıcıoğlu, bu konuyu ''rejim sorunu'' olarak görenlerin ortamı gerdiklerini ifade etti.

 



Bu haber 415 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,716 µs