En Sıcak Konular

Gençlerbirliği 1 - 3 Bursaspor

26 Ağustos 2007 00:25 tsi
Gençlerbirliği  1 - 3   Bursaspor Turkcell Süper Lig'de 3.hafta karşılaşmasında Gençlerbirliği ile Bursaspor Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Sezona deplasmanda aldığı Denizlispor beraberliğiyle başlayan ve geçen hafta Galatasaray'a kendi sahasında kaybetmesine rağmen sergiledeği performansla alkış alan Bursaspor, G.Birliği'ni 3-1 yenerek Turkcell Süper Lig'deki ilk galibiyetini aldı. Bursaspor'a galibiyeti getiren goller, 30., 54. ve 90. dakikalarda Sinan Kaloğlu'ndan geldi. Gençlerbirliği'nin tek golünü ise 74.dakikada Mehmet Çakır kaydetti.

 

Sezon başında Galatasaray'dan Bursaspor'a transfer olan Cihan Haspolatlı karşılaşmanın 79.dakikasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Öte yandan bu sezon Bursaspor'un başına geçen Bülent Korkmaz da Bursaspor başında ilk galibiyetini, teknik direktörlüğe başladığı Gençlerbirliği'ne karşı almış oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

Turkcell Süper Lig'de Bursaspor, deplasmanda Gençlerbirliği karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
29. dakikada Tum'un sağ taraftan altıpas içine yaptığı ortada Sinan topa vuramayınca, takımını bir golden etti.
30. dakikada Veli'nin sağ kanattan altıpas içine gönderdiği topta, uzak direkte Sinan'ın sol ayağıyla yaptığı plase vuruşta, kaleci Gökhan'a da çarpan top ağlarla buluştu: 1-0.
40. dakikada Mehmet Çakır'ın sağdan ceza alanına gönderdiği topa boş durumda bulunan Carle'nin cılız kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
42. dakikada Carle'nin arapasıyla hareketlenen Mehmet Çakır'ın sağ taraftan yerden yaptığı ortada, ön direkte Okan'ın yatarak vuruşunda top kornere çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı, konuk ekip Bursaspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

54. dakikada Sumulikoski'nin yaklaşık 30 metreden attığı sert şutta, kaleci Gökhan'ın çeldiği top direkten döndü ve ceza alanındaki Sinan'ın önünde kaldı. Bu futbolcu da bekletmeden yaptığı vuruşta topu filelere gönderdi: 2-0.
67. dakikada Cihan'ın kale çizgisi üzerinden kale alanına göndermek istediği topu Traore eliyle kesince hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Tum'un vuruşunda, kaleci Gökhan gole izin vermedi.
71. dakikada Yenal'ın sol çaprazdan attığı sert şutta, kaleci Gökhan'dan seken topu altıpas içinde Ayhan Tuna uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.
74. dakikada sağ taraftan Carle'nin kullandığı köşe atışında, arka direkte kafayı vuran Ayhan Tuna, topu ağlara gönderdi ve farkı 1'e indirdi: 2-1.
88. dakikada Sinan'ın pasıyla hareketlenen Mustafa'nın sağ taraftan vuruşunda, kaleci Gökhan'dan seken top üst direkten döndü.
89. dakikada Burhan'ın sağ taraftan kaleye gönderdiği topu kaleci Hernandez son anda kornere çeldi.
90. dakikada Sumulikoski'nin ceza alanındaki Sinan'a gönderdiği topa bu futbolcu bekletmeden yerden düzgün bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-1.
Karşılaşma, konuk ekip Bursaspor'un 3-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Cem Deda, M.Cem Hanoğlu, Uygar Bebek 
Gençlerbirliği: Gökhan, Erkan, Ayhan Tuna, Traore, Petkoviç  (Dk. 58 Eren  ), Kerem  (Dk. 59 Burhan ), Mehmet Nas, Engin  (Dk. 76 Sandro ), Carle, Mehmet Çakır, Okan 
Bursaspor: Hernandez, Cihan, Ömer, Egemen, Volkan  (Dk. 46 Bekir ), Veli  (Dk. 81 İbrahim ?), Mustafa, Sumulikoski, Yenal  (Dk. 76 İsmail ), Tum, Sinan 
Gol: Dk. 30, 54 ve 90 Sinan (Bursaspor), Dk. 74 Ayhan Tuna (Gençlerbirliği)
Sarı Kartlar: Dk. 10 Engin (Gençlerbirliği), Dk. 11 Cihan, Dk. 64 Mustafa, Dk. 81 Sinan, Dk. 88 İsmail (Bursaspor)
Kırmızı Kart: Dk. 79 Cihan (Bursaspor)



Bu haber 388 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,104 µs