En Sıcak Konular

YALÇINDAĞ: 'REFORM SÜRECİNDE ATALET GÖRÜYORUZ'

16 Şubat 2008 17:41 tsi
YALÇINDAĞ: 'REFORM SÜRECİNDE ATALET GÖRÜYORUZ' TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ,bugün itibariyle reform sürecinde ciddi bir atalet, toplumda ise maalesef kutuplaşma görüyoruz'' dedi.

ISPARTA - Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, ülke olarak yenilenen meclisten ve yeni kurulan hükümetten beklentilerinini, geçmiş dönemin tecrübesiyle reform sürecine hız kazandırması ve toplumun kenetlenmesinin sağlamak olduğunu belirterek, ''Oysa bugün itibariyle reform sürecinde ciddi bir atalet, toplumda ise maalesef kutuplaşma görüyoruz'' dedi.
     Yalçındağ, Isparta Girişimci Sanayici İş Adamları Derneği (IGSİAD) tarafından düzenlenen ''KOBİ'lerin finans sorunları ve Basel 2'' konulu toplantıda yaptğı konuşmada, ekonomide yaşanan bu olumlu gelişmelerin ardından 2007 yılında dünya piyasalarında dengelerin değiştiğini ve ABD'de yaşanan krizin, piyasaları olumsuz etkilediğini söyledi. Yalçındağ şöyle konuştu:
     ''Bu yıl bütçede öngördüğümüz yüzde 4 enflasyon oranı ve aslında mevcut sorunlarımızı çözmekte yetersiz olan yüzde 5 büyüme hızını yakalamamız, ekonomimizin geldiği noktada ve bu küresel konjonktürde kolay olmayacak. Hedeflenen yüzde 4'lük enflasyona ulaşmak için para politikasında bir gevşeme olmaması gerekecek. Daralan uluslararası likidite karşısında Türkiye'nin yurt dışından fon çekebilmesi için yüksel reel faiz politikasına devam etmesi kaçınılmaz olacak. Kısacası Merkez Bankası'nın gelecek dönemde faiz politikasında temkini elden bırakmayacaklar.''
     TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türkiye'nin başarıyı yakalayabilmesi için çalkantısız, istikrarlı bir siyasi ortama sahip olması gerektiğinin, gelişmiş ülkeler ligindeki yerini tereddütlere yer bırakmayacak şekilde, net bir biçimde ortaya koyabilmesi gerektiğinin altını çizdi.
     Konuşmasının son bölümünde, ülkenin içerisinde bulunduğu zor dönemi aşabilmek için doğru gündeme odaklanmak gerektiğini vurgulayan TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, siyasi istikrar ve kararlı liderlikle bunun mümkün olabileceğini savundu.
     Yalçındağ, ''Duraklamaya uğrattığımız reformları yeniden devreye sokarak, AB sürecini iyi yöneterek kalıcı bir yapısal dönüşüm sağlayabiliriz. Bunun için öncelikle gündemi yerli yerine oturtmak zorundayız. Türkiye dar gündemde ve kutuplaştırıcı siyasetler yüzünden çok zaman kaybetti. Bugün artık kutuplaşma ve gerginlik içine girmek yerine ülkemizin ve tüm bireylerin refahını artıracak ekonomik ve sosyal politikalar çerçevesinde kenetlenmekteyiz'' dedi.

Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,732 µs