En Sıcak Konular

Fenerbahçe 1 - 0 Sivasspor

25 Ağustos 2007 20:56 tsi
Fenerbahçe  1 -  0 Sivasspor Turkcell Süper Lig'de 3. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nda Sivasspor'u konuk etti.

Turkcell Süper Lig'de 3. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nda Sivasspor'u konuk etti. Geçtiğimiz haftanın aksine sahada bu sefer as kadro ile yer alan sarı-lacivertli ekip Roberto Carlos'un uçan kafa golüyle Sivasspor'u 1-0 mağlup ederek 3 puana uzandı. 

Brezilyalı futbolcu Kadıköy'deki ilk lig maçında golle tanışarak taraftarına adeta 'merhaba' dedi. Öte yandan Konuk ekip Sivasspor'un maç içinde iki şutu da direkten döndü. F.Bahçe Çarşamba günü 1-0'ın rövanşında Anderlecht ekibiyle Devler Ligi finali için karşı karşıya geleceği maç öncesi kazanarak moral bulmuş oldu.

 

Bu sefer sürpriz yok!

Geçen hafta yedeklerden oluşturduğu kadroyu sahaya süren Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Sivasspor mücadelesinde as kadroya döndü. Gaziantepspor mücadelesinde, as oyuncularının büyük bir kısmını maçın kadrosuna almayan Brezilyalı çalıştırıcı, Sivasspor karşısında, 29 Ağustos Çarşamba günü Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanş mücadelesini de düşünerek, as oyunculardan kurulu kadroya görev verdi.

Colin Kazım Richards ailesiyle tribünde!

Sakatlığı devam eden Aurelio maç kadrosuna alınmazken, geçen hafta da ilk 11'de yer bulan Selçuk görev yaptı. Öte yandan Zico, ligde geçen hafta ilk 11'de yer verdiği Kazım, Can, Uğur ve Gökhan'a Sivasspor maçının 18 kişilik kadrosunda yer vermedi. Çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Appiah ve İlhan da maç kadrosuna alınmadı...

Roberto Carlos uçuyor ve gol!

Maça iyi başlayan Fenerbahçe Sivasspor kalesinde ilk yarı boyunca pozisyon bulmaya çalıştı. 27. dakikada Roberto Carlos - Alex frikik organizasyonunda Alex'in ortasıyla topu kafa vuruşuyla filelere gönderen Deivid'in golü ofsayt sebebiyle geçersiz sayıldı. Bu pozizyondan 3 dakika sonra maçın 30. dakikasında Kezman'ın ortasına ileri çıkarak hucüma destek veren Brezilyalı yıldız Roberto Carlos uçan kafa ile karşılık verdi ve sarı-lacivertli ekibi 1-0 öne geçirdi.

Bu dakikaya kadar oyunu Sivasspor yarı alanına yıkmaya çalışan fakat istediği net pozisyonları bulamayan F.Bahçe bu golle rahatlamış oldu. İlk yarıda oyunun özeti tehlike oluşturmak isteyen bir Fenerbahçe, oyunu geride kabullenen bir Sivasspor ve oluşan az sayıdaki net gol pozisyonuydu. Devre 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi.

Sivasspor ısıyı arttırdı! Serdar sakatlandı

İkinci yarıya Yasir - İlhan değişikliği ile başlayan konuk Sivasspor ise ilk yarının aksine bu sefer maça iyi başlayan ekip oldu. Fenerbahçe'nin hızlı hucümü düşündüğü ikinci yarının ilk çeyreğinde Sivasspor F.Bahçe kalesinde çok ciddi tehlikeler yarattı. Mehmet Yıldız ile bir topu direkten dönen Sivasspor'da Murat da yüzde yüz bir gol pozisyonundan yararlanamadı. F.Bahçe defansı üst üste oluşan bu tehlikelerden sonra oyunu biraz yavaşlatmaya ve orta sahayı kalabalık tutmaya çalıştı.

Maçın 60. dakikasında ise F.Bahçe'de günün başarılı isimlerinden biri olan Serdar sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Volkan sakatlanan Serdar'ın yerine oyuna dahil oldu.

Geri çekilen F.Bahçe yeniden ağırlığını hissettiriyor

İkinci yarının ortasında oyunu biraz daha dengeleyen Fenerbahçe Sivasspor kalesinde ikinci golü aramaya çalıştı. F.Bahçe'de Sırp futbolcu Mateja Kezman Sivasspor karşısında girdiği net pozisyonlardan yararlanamadı. 65. dakikada altıpasta fileleri havalandıramayan Kezman maçın geneline de bakıldığında Sivasspor karşısında çok çalışan ama bir türlü istenilen gol vuruşlarını yapamayan isimdi. F.Bahçe'de Deniz oynadığı oyunla beğeni toplarken, Sivasspor'da defansta Sedat bir çok pozisyonda F.Bahçe forvetlerinin tehlike oluşturmasını engelleyen futbolcuydu. Oyunun son bölümünde iki takımda da yorgunluk belirtileri gözlenirken tempo düştü ve maçta başka gol olmadı. Çarşamba günü Belçika'da Anderlecht'e konuk olacak  F.Bahçe Kadıköy'de 1-0'lık sonuçla 3 puana uzandı...

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

11. dakikada Önder'in sağ kanattan ortasına ceza sahasında Kezman'ın kafa vuruşunda top kaleci Petkoviç'te kaldı.
27. dakikada Alex'in kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde kafayı vuran Deivid, topu ağlara gönderdi. Karşılaşmanın hakemi pozisyonu ofsayt olarak değerlendirdi.
30. dakikada Kezman'ın sol kanattan ortasına ceza sahasında uçarak kafayı vuran Roberto Carlos, topu filelere gönderdi. 1-0
37. dakikada ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Yasir'in sert şutunu kaleci Serdar uçarak kornere çeldi.
43. dakikada Mehmet Yıldız'ın ceza sahası sol çaprazından sert şutunda top savunmaya çarparak az farkla yandan auta çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

54. dakikada Balili'nin sol çaprazdan ceza sahasına ortasına müsait pozisyondaki Murat'ın kafa vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı.
57. dakikada ceza sahasının solunda rakiplerinden sıyrılan Mehmet Yıldız'ın sert vuruşunda, kaleci Serdar'ın parmaklarına çarpan top üst direkten geri geldi. Pozisyonun devamında topu önünde bulan Abdurrahman'ın sert şutunda, top savunmaya çarparak ceza sahasının dışına çıktı.
66. dakikada Tümer'in sol kanattan ortasına müsait posizyonda vuruşunu yapan Kezman, topu üstten auta gönderdi.
78. dakikada Balili'nin uzaktan sert şutunda kaleci Volkan'ın müdahalesi sonrasında üst direğe çarpan top tekrar kale alanı önüne düştü. Pozisyonun devamında Volkan topu kontrol etti.
90+4. dakikada Alex 'in sol kanattan ortasıyla ceza sahasında buluşan Ali Bilgin'in vuruşunda, top kaleci Petkoviç'ten geri geldi. Pozisyonun devamında savunma topu uzaklaştırdı.

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Muhittin Gürses   
FENERBAHÇE: Serdar (Volkan dk. 61), Önder, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Deivid (Ali Bilgin dk. 89), Deniz, Selçuk, Tümer, Alex, Kezman  
YEDEKLER: Yasin, Vederson, Kemal, Semih, Gürhan
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico
SİVASSPOR: Petkoviç, Musa, Sedat, Hayrettin (Gurbanov dk. 67), Murat, Devran, Yasir (İlhan dk. 46 ), Abdurrahman, Mehmet Yıldız, Mohammed Ali, Balili   (Cvetkov dk. 80)
YEDEKLER: Akın, Sezer, Aytaç, Nihat
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Uygun
GOL: Roberto Carlos (dk. 30)
SARI KARTLAR: Edu, Lugano, Selçuk, Deniz (Fenerbahçe), Abdurrahman, Balili, Hayrettin (Sivasspor)




Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,195 µs