En Sıcak Konular

BAYKAL: 'İZLENEN POLİTİKA SİYASİ BARIŞINI TEHDİT EDİYOR'

15 Şubat 2008 17:03 tsi
BAYKAL: 'İZLENEN POLİTİKA SİYASİ BARIŞINI TEHDİT EDİYOR' CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Başbakan Erdoğan'ın izlediği politikanın Türkiye'nin siyasi kimliğini, huzurunu ve barışını tehdit ettiğini'' öne sürdü.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın izlediği politikanın Türkiye'nin siyasi kimliğini, huzurunu ve barışını tehdit ettiğini'' öne sürdü.
     Baykal, parti genel merkezinde bir grup gazeteciyle sohbeti sırasında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
     Gazetelerde yer alan, ''Tarsus'ta dün kimliği belirsiz saldırganlar tarafından formalı iki kız öğrencinin bacaklarına kezzap atıldığı'' yönündeki haberlere değinen Baykal, ''Bu olayın 'bir ruh hastasının bireysel tepkisi' olarak izah etmek yeterli olur mu? Acaba, bunun, Türkiye'nin içine girdiği yeni siyasi iklim, yaşanan gerginlikler ve kutuplaşmayla ilgisi var mı? sorusu haklı bir soru değil mi? Bu işin sorumlusu sadece o saldırıyı yapanlar mı?'' diye sordu.
     Baykal, ''Başbakan Erdoğan'ın son dönemde yaşanan tartışmalarla ilgili olarak, 'Türkiye'de ne değişti?' sorusunu yönelttiğini'' ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Türkiye'de pek çok şey değişti. İsterse katalog çıkarırız. Nerede, ne değişti teker teker gösteririz ama bu son olay bile Türkiye'de nelerin değiştiğini, bağnazlığın ne noktalara geldiğini ortaya koymuyor mu? Başbakan, 'Ne değişti?' diye soruyor. Neyin değiştiğini Tarsus'ta ayaklarına kezzap atılan çocukların ailelerine sorsun. İnanç gereği örtünmeyi anayasaya yerleştirirseniz bir fanatiğin olayı bu noktaya taşıması sonucu ortaya çıkmaz mı?''
     ''Ülkenin götürülmek istediği noktayı artık herkesin sezmeye başladığını, buna karşı toplumun her kesiminden tepki gösterildiğini'' kaydeden Baykal, ''bunun Başbakan Erdoğan'ı çok ciddi şekilde rahatsız ettiğini'' öne sürdü.

Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,941 µs