En Sıcak Konular

SÜLEYMANİYE CAMİİ'NE EN KAPSAMLI RESTORASYON

15 Şubat 2008 17:53 tsi
SÜLEYMANİYE CAMİİ'NE EN KAPSAMLI RESTORASYON Mimar Sinan'ın ''kalfalık eserim'' diye nitelendirdiği dünya mimarisinin en seçkin eserlerinden biri olan Süleymaniye Camii'nde, 450 yıllık tarihinin en kapsamlı restorasyonu gerçekleştiriliyor.

İSTANBUL - Sibel Kurtoğlu - Mimar Sinan'ın ''kalfalık eserim'' diye nitelendirdiği dünya mimarisinin en seçkin eserlerinden biri olan Süleymaniye Camii'nde, 450 yıllık tarihinin en kapsamlı restorasyonu gerçekleştiriliyor.
Süleymaniye Camii ve Külliyesi'nin restorasyonu hakkında bilgi veren İstanbul Vakıflar Bölge Müdür Vekili Ahmet Tanyolaç, kentteki vakıf abide eserlerinin bugüne kadar projelerinin olmadığını dile getirdi.
Tanyolaç, ''Projeleri olmadığı için bu eserler yıkılsa yeniden yapma şansımız yoktu. Biz, bu eserlerin tarihsel gelişimini incelettirdik, öncelikle rölöve, restorasyon ve restütisyon projelerini hazırlattırıp, koruma kurullarından onay aldık'' dedi.
Bu kapsamda, Süleymaniye, Fatih, Valide Sultan ve Dolmabahçe camilerinin onarımına başlandığını, bu yıl da Nuruosmaniye Camii'nin onarımı için ihaleye çıkılacağını belirten Tanyolaç, bu eserlerin onarımında görüş almak için restorasyon, malzeme, sanat tarihi, statik ve konservasyon konusunda uzman 5 profesörün yer aldığı bir bilim kurulu oluşturduklarını bildirdi.
Ahmet Tanyolaç, ''Yani şu anda yapılan onarımlar tamamen bilimsel yolda ilerliyor. Bu nedenle onarımlar biraz yavaş ilerleyebilir, ama bilim adına da, gerçeğe uygunluğu anlamında da çok doğru işler yapılacak'' diye konuştu.

Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,001 µs