En Sıcak Konular

SGK'DAN 'KEY' AÇIKLAMASI

15 Şubat 2008 11:34 tsi
SGK'DAN 'KEY' AÇIKLAMASI SGK Başkanlığı, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ile ilgili, hak sahiplerinin kayıtlarına ilişkin eksikliklerin giderilmesine yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini bildirdi.

ANKARA - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ile ilgili, hak sahiplerinin kayıtlarına ilişkin eksikliklerin giderilmesine yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini bildirdi.
     Bu arada çok az sayıda hak sahibinin TC kimlik numarasının bulunmamasına karşın, sigortalıların hak kaybına uğramalarının söz konusu olmadığı vurgulandı.
     SGK Başkanlığından yapılan açıklamada, KEY işlemleri devredilen SSK tarafından yürütülen kişilere ilişkin verilerin bilgi işlem ortamına aktarılması çalışmalarının, 5664 sayılı KEY Kanununun yürürlüğe girmesi ile hızla gerçekleştirildiği belirtildi.
     Yaklaşık 110 milyon veri kaydının kanunun yürürlük tarihinden sonra olmak üzere, her bir sigortalı adına aylık olarak bildirilen kayıtlardan oluşan toplam 178 milyon kaydın veri girişinin tamamlanarak, bunun kanunda öngörülen 6 aylık süre içinde ilgili kurumlara gönderildiği kaydedildi.
     Kurumun tescil kayıtlarında 1987-1995 yılları arasında çalışmış olan sigortalılardan, emekli olanlar ile e-bildirge uygulamasının başladığı tarihten sonra da aktif çalışması olan sigortalılara ait kayıtlarda TC kimlik numarası eksikliğinin bulunmadığı vurgulanan açıklamada, şu bilgi verildi:
     ''Belirtilen dönemde kısa süreli çalışmaları olan ve o dönemde işlemleri manuel yapılan çok az sayıdaki sigortalılarımızla ilgili TC kimlik numaralarının, kurumumuzdaki mevcut işe giriş bildirgelerindeki bilgilerden ve MERNİS'ten belirlenerek tamamlanmasına ilişkin çalışmalar hızla yapılmaktadır.
     Ayrıca kayıtlarda TC kimlik numarası olmayan sigortalıların, sigorta sicil numaraları, çalıştıkları işyerleri ve KEY işlemlerinin yürütüldüğü kurum üniteleri kayıtlı olduğundan, bu kişilerin TC kimlik numaralarının olmaması hak sahibi olmalarına engel teşkil etmemektedir.
     Dolayısıyla, sigortalılarımızın KEY ödemelerinde herhangi bir hak kaybına uğramaları söz konusu değil.''

Bu haber 392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,035 µs