En Sıcak Konular

GÜL: AB SÜRECİ TEKRAR CANLANDIRILMALI

13 Şubat 2008 18:25 tsi
GÜL: AB SÜRECİ TEKRAR CANLANDIRILMALI Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2008 yılında AB konusuna çok daha fazla yoğunlaşılması gerektiğini söyledi.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2008 yılında AB konusuna çok daha fazla yoğunlaşılması gerektiğini söyledi.
     AB Genel Sekreterliğini (ABGS) ziyaret eden Gül, burada yaptığı konuşmada, Türkiye-AB entegrasyon süreciyle ilgili gelişmelerin dünya kamuoyunda derin ilgiyle izlendiğini ifade ederek, bu ilginin Türkiye-Avrupa projesinin sıradan ve dar kapsamlı proje olmadığını en iyi şekilde gösterdiğini söyledi.
     Reformların devam etmesinin Türkiye'nin gerçek anlamda modernleşmesi anlamına geldiğini ifade eden Gül, "Kimse zannetmesin ki biz başkalarını ikna etmek, başkalarına hoş görünmek, tatmin etmek için bu reform süreci içindeyiz. Tam tersine kendi halkımızı daha mutlu etmek için, kendi halkımıza daha çok önem verdiğimizi göstermek için ve kendi standartlarımız yükseltmek için bu reform sürecinin içindeyiz" diye konuştu.
     2008'in AB yılı olması gerektiğinin altını bir kez daha çizen Gül, şunları söyledi:
     "İnanıyorum ki başta hükümet, TBMM, tüm siyasi partiler bu konuya çok daha fazla yoğunlaşacaktır. Şimdi gün, reform sürecinin tekrar çok canlı bir şekilde devreye koymak, AB sürecini çok elle tutulur bir şekilde tekrar canlandırmak günüdür. 2007 yılı geçerli bazı sebeplerden dolayı Türkiye'nin enerjisini başka konulara çekmiştir. Ama 2008'de artık bu konularla birinci derecede ilgilenme ve Türkiye'nin yapması gerekenleri çok daha süratli bir şekilde yapma dönemi olduğuna inanıyorum."
     "AB tarafının ahde vefa ilkesine bağlı kalması şarttır" diyen Gül, AB'nin bundan vazgeçmesinin beklenemeyeceğini, bunun kendi değerlerini inkar anlamına geleceğini belirtti.
     Gül, açıklamasının sonunda bir gazetecinin, "AB'nin Türkiye için bir çağdaşlaşma projesi olduğunu söylediniz. Ancak türbana üniversite yolunu açan anayasa değişikliği gibi düzenlemelerin Türkiye'yi çağdaşlaşma çizgisinden ayırdığı şeklinde birtakım eleştiriler var" sözlerini içeren bir sorusunu, "Bu konuları başkalarına sorun, olur mu?" diye yanıtladı.
     Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan da yaptığı kısa konuşmada, AB sürecine ilişkin çalışmaların önümüzdeki dönemde de büyük bir kararlılıkla süreceğini belirterek, AB sürecinin Türkiye'nin bir devlet projesi olduğunu, bu çerçevede devlet başkanı seviyesinde bu sürecin desteklemesinin Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu kaydetti.


Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,643 µs