En Sıcak Konular

''Şehrin Akıllı Çocukları'' Projesiyle Trafik Bilnci

13 Haziran 2023 11:43 tsi
''Şehrin Akıllı Çocukları'' Projesiyle Trafik Bilnci Millî Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı “Şehrin Akıllı Çocukları” projesine yönelik içerikler alanında uzman akademisyen ve eğitimciler tarafından titizlikle hazırlandı.

FUNDACİÖN MAPFRE, “ŞEHRİN AKILLI ÇOCUKLARI” PROJESİ İLE TRAFİK BİLİNCİNE SAHİP NESİLLER YETİŞTİRİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Fundación MAPFRE iş birliğinde, “Trafikte Sorumluluk Hareketi” kapsamında 2019 yılından beri sürdürülen “Şehrin Akıllı Çocukları” projesi 2022-2023 eğitim öğretim yılı dâhil olmak üzere, 500 okulda 77 bin 166 öğrenciye, 154 bin 332 veliye ve 12 bin 638 öğretmene ulaştı. Proje kapsamında Fundación MAPFRE Vakıf temsilcileri, Bursa Merkez 11 Eylül İlkokulu’nda öğrencilerin hayata geçirdikleri “Akıllı Şehir Maket Sergisi”ni ziyaret etti.

Türkiye’de MAPFRE Sigorta ile sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiren Fundación MAPFRE trafik güvenliği konusunda farkındalık yaratmak ve sürdürülebilir çözümlere yönelik yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedeflediği “Şehrin Akıllı Çocukları” projesini tüm hızıyla sürdürüyor. Çocukların trafikte güvenli davranış geliştirmelerini ve geleceğin şehirlerine akıllı trafik çözümleri tasarlamalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Fundación MAPFRE temsilcileri, Bursa Merkez 11 Eylül İlkokulu’nda öğrencilerin proje kapsamında hayata geçirdikleri “Akıllı Şehir Maket Sergisi”ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

62 okulda 1225 maket sergilendi

Proje kapsamında gerçekleştirilen “Geleceğin Akıllı Şehirlerini Akıllı Çocuklar Kuracak” etkinlikleri çerçevesinde “Akıllı Şehir Maketi” uygulaması çocukların yaratıcılıkları ve trafik bilincini pekiştirmeyi amaçlıyor. Öğrencilerin almış oldukları eğitimle beraber hayal ettikleri akıllı şehirleri de geliştirmelerini sağlayan maket sergisi bugüne dek 62 okulda düzenlendi ve 1225 adet maket bu sergilerde yer aldı.

Trafikte meydana gelen çarpışmalar sonucu nüfusa göre ölüm ve yaralanmaların yüksek olduğu Ankara, Antalya, Bursa, İzmir, İstanbul, Konya, Malatya, Mersin, Gaziantep ve Samsun illerindeki devlet okullarında ilkokul 4. sınıf öğrencilerine, öğretmenlerine ve velilerini hedef alan proje kapsamında, 2022-2023 eğitim öğretim yılı dâhil olmak üzere, şimdiye dek 500 okulda 77 bin 166 öğrenciye, 154 bin 332 veliye ve 12 bin 638 öğretmene ulaşıldı.

Öğrencilerdeki pozitif bilgi artışı yüzde 36,4 oldu

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı “Şehrin Akıllı Çocukları” projesine yönelik içerikler alanında uzman akademisyen ve eğitimciler tarafından titizlikle hazırlandı. Gerçekleştirilen eğitimler sonrası, bilgi düzeyinde ölçme değerlendirme çalışmaları sonucunda, öğrencilerdeki pozitif bilgi artışı yüzde 36,4olarak ölçüldü. Şehrin Akıllı Çocukları Projesi’nin 4. sınıf öğrencileri üzerindeki etkisi ‘olumlu’ olarak nitelendirilirken verilen eğitimlerin de yüksek oranda amacını karşıladığı gözlendi.

MAPFRE Sigorta Hakkında:

MAPFRE Sigorta, ödenmiş sermayesi ve özkaynak büyüklüğü ile Türk sigorta sektörünün en güçlü şirketleri arasında yer alıyor. İspanya’nın en büyük sigorta grubu olan MAPFRE, Avrupa ve Amerika olmak üzere beş kıtada 100’den fazla ülkede reasürans, asistans ve finansal hizmetler alanlarında faaliyet gösteriyor. Tüm sigorta branşlarını kapsayan, zengin bir ürün portföyüne sahip MAPFRE Sigorta, müşterilerinin her türlü hizmet ihtiyacının karşılanması ve mal varlıklarının güvencesi için özel olarak geliştirilmiş rekabetçi çözümler sunuyor. MAPFRE Grup bünyesinde 30 binden fazla çalışan, dünya çapında 5 bin üzeri ofisle 26 milyondan fazla müşteriye hizmet veriyor.



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,067 µs