En Sıcak Konular

Suiçmez: ''Mağdur edilen vatandaşın yanındayız''

10 Mayıs 2023 17:15 tsi
Suiçmez: ''Mağdur edilen vatandaşın yanındayız'' CHP Trabzon 1. Sıra Milletvekili adayı Sibel Suiçmez, Güney Çevre Yolu’nda incelemelerde bulunarak, “Böyle bir hukuksuzluk olamaz. Mağdur edilen vatandaşın yanındayız ve bu vahşetin takipçisi olacağız.” dedi.

Suiçmez: ''Mağdur edilen vatandaşın yanındayız''

TRABZON-10.05.2023-HİBYA- CHP Trabzon 1. Sıra Milletvekili adayı Sibel Suiçmez, Güney Çevre Yolu’nda incelemelerde bulunarak, “Böyle bir hukuksuzluk olamaz. Mağdur edilen vatandaşın yanındayız ve bu vahşetin takipçisi olacağız.” dedi.

1 Mayıs’ta Güney Çevre Yolu Projesi’nin bulunduğu temel atma noktasına giden Suiçmez, mevcut iktidarın uzun yıllardır burada hiçbir girişimde bulunmaması, gerekli yasal prosedürün uygulanmaması ve vatandaşların yerine kamulaştırmasız bir şekilde el koyması üzerine sorumlulara tepki gösterdi. Suiçmez, Akçaabat’ın Mersin köyünde yer sahiplerinden Recep Kof ile görüştü.

“Araziden ayrılırsa yerinden olacak”

Ülkenin yürekli vatansever vatandaşlarının direnmeye çalıştığını söyleyen Suiçmez, şunları kaydetti:

“Burada bir yanımızda iş makinesi var, diğer yanımızda da iki kamyon gelmiş, tam anlamıyla vatandaşın yerine usulsüzce tahkimat yapılmış durumda. Sol tarafımda Recep Kof var, arsanın sahibi. Buradan ayrılamıyor çünkü buradan ayrıldığında tapulu taşınmazında kamulaştırma yapılmadan geçilmiş olacak. Burada nöbet tutuyor. Görevliler de aşağıda bekliyor. Çok ilginç bir durum var. Vahşi bir devlet yapısı."

“Kesilen ağaçların hesabını verin”

Recep Kof  ise konuyla ilgili,  "Malımıza sahip çıkmak için buradayız. Bunu anlatırken utanıyorum ama maalesef antidemokratik bir ülkede yaşıyoruz. Ben araziye geldiğimde burada motorlu ağaç testeresi vardı, yabancı biri vardı, üzerimi değişip çıkana kadar fındıklığı kestiklerini gördüm, sordum. Bana ‘emir kuluyuz’ denildi." dedi. 

“Tatsızlık çıkarsa sorumlusu kim?”

Kof, ağaçların belirlenip kesildiğini belirterek, “Bu şekilde bir işlem olamaz. Yakında seçim var, bizim burada 5 dönüm arazi var, müşterek mülkiyet olarak ben bir hissedarım. Bunların bazılarından olur alsanız bile işlem tesis edilemez. Burada 10 metre yarıp tünel ağzı yapacaklarını söylüyor. Seçimi kaybederlerse proje değişecek burası fay hattı gibi kalacak. Burada biz mağdur olacağız, yeniden ağaç diksen benim ömrüm yetmez onların meyvesini görmeye. Her şeyin illegal olması çok acı.” ifadesini kullandı.

Durumu yerinde görüp vatandaşları dinleyen Suiçmez bunun üzerine “Hayır, öyle bir hukuki işlem olmaz. Hatta bu söylendiği gibi ise hukuk çiğnenmiş olur. Vatandaşın kendi toprağında nöbet bekliyor olması hukuk devletinde olacak şey değil. İnşallah 14 Mayıstan sonra gasp niteliğindeki hiçbir faaliyete izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Suiçmez, konuyu takip etme sözü vererek, “Haklı mücadelesinde kendisine yardımcı olacağız, insanların yerinde yasal gerekleri yerine getirmeden ve kamulaştırma yapmadan bu şekilde propaganda amaçlı olarak iş makinesi yığmak, ekip yollamak, ağaç kesmek ve kanunları çiğnemek hukuk devletinde mümkün olamaz” şeklinde konuştu.


Hibya Haber Ajansı


Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,564 µs