En Sıcak Konular

''Engelli Depremzedeler Zor Durumda''

3 Mart 2023 12:36 tsi
''Engelli Depremzedeler Zor Durumda'' Deprem bölgesinde hazırlanan konteyner, çadır gibi barınma merkezlerinin engelliler için uygun olmadığın vurgulandı

''Engelli Depremzedeler Zor Durumda''

Engellilik alanında faaliyet gösteren 50’ye yakın sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu “İzmir Engelli Dernekleri Birliği” deprem bölgesinde yaşayan engellileri hatırlatarak, hazırlanan konteyner, çadır gibi barınma merkezlerinin engelliler için uygun olmadığını vurguluyor.

Engellilik alanında faaliyette olan 50’ye yakın sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiği İzmir Engelli Dernekleri Birliği, 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerden yaklaşık 13 milyon kişinin etkilendiğini ve resmi rakamlara göre 50 bine yakın insanın hayattan koparıldığını hatırlatarak, bir basın bildirisi yayınladı.

Deprem bölgesinde yaşayan engellileri hatırlatarak, hazırlanan konteyner, çadır gibi barınma merkezlerinin engelliler için uygun olmadığının vurgulandığı Bildiride; “Söz konusu yıkımdan canını kurtarabilen vatandaşlarımızın ne kadarının bedensel veya ruhsal engelli olarak hayata devam edeceği belirsizliğini korumaktadır. Afetzedelerin çadırlarda ve konteyner kentlerde yaşama koşullarının zorluğu, aklımıza özel erişim koşullarına ihtiyaç duyan engelli depremzedeleri getirmektedir. Hazırlanan baraka kapılarının genişliğinin veya tuvaletlerinin engelli kullanımına uygun olmaması durumu ortopedikler için, iletişim alt yapısının çökmesi ise işitme ve görme engelliler için hayati önem taşımaktadır” vurgusu yapıldı.

“KAMUYU ENGELLİLER İÇİN ACİLEN GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

İzmir Engelli Dernekleri Birliği, afetten kurtulduktan sonraki aşamada tüm depremzedelere psikolojik destek sağlanması gerektiğini bildirerek, psikolojik desteğin özellikle ruhsal ve zihinsel engelliler için hayati önem taşıdığını ifade etti.

Deprem bölgesinden İzmir’e misafir olarak gelen engellilere yardımcı olmak için yerel yöneticilerle iş birliği halinde çalıştıklarını anlatan İzmir Engelli Dernekleri Birliği, wc’li sandalye, manuel tekerlekli sandalye, yürüteç, koltuk değneği, beyaz baston gibi ayni yardımları ve kalacak yerler ayarladıklarını açıkladı.

Ancak deprem bölgesindeki engelliler için acil önlemler alınması gerektiğinin altını çizen İzmir Engelli Dernekleri Birliği, “Kamu kurum ve kuruluşlarını engellilerin karşı karşıya kaldığı büyük tehlikeler karşısında acilen görevlerini yapmaya davet ediyoruz” diyerek çağrıda bulundu.



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,946 µs