En Sıcak Konular

Mesane Kanseri Tedavisinde, Robotik Cerrahi Başarısı

11 Şubat 2023 13:07 tsi
Mesane Kanseri Tedavisinde, Robotik Cerrahi Başarısı Robotik cerrahi tekniği hakkında bilgi veren Prof. Dr. Burak Turna şunları söyledi: “Bu yöntemle hastaların ameliyat sonrası daha az ağrı duyması ve normal yaşama daha erken dönmesi imkanı sağlanıyor'' dedi.

Mesane Kanseri Tedavisinde, Robotik Cerrahi Başarısı

İdrardan kan gelmesi, yanma gibi şikayetleri bulunan ve mesane kanseri teşhisi konulan Cavit Abacık, (75) Özel Sağlık Hastanesi'nde robotik cerrahi yöntemiyle yapılan operasyonun ardından eski sağlığına kavuştu.

Özel Sağlık Hastanesi Robotik Cerrahi Direktörü Prof. Dr. Burak Turna, yapılan tetkikler sonucunda mesane kanseri tanısı konulan ve birçok rahatsızlığı bulunduğu için ameliyat olması riskli olan Cavit Abacık'a robotik cerrahi yöntemiyle 3 operasyon birden gerçekleştirdiklerini söyledi.

TEK HASTAYA 3 OPERASYON BİRDEN

Hastanın ileri yaşı ve farklı hastalıkları nedeniyle ekip olarak zor bir operasyona imza attıklarını belirten Prof. Dr. Burak Turna, “Hastamıza gerçekleştirdiğimiz tetkikler sonucunda mesane ve prostatının alınması gerektiğine karar verdik. Robotik sistoprostatektomi (mesane ve prostatın alınması) ve genişletilmiş lenf nodu diseksiyonu (bölgesel lenf nodlarının alınması) ve robotik ileal loop ameliyatı (ince bağırsaktan idrar yolu yapılması) gibi kompleks bir ameliyatı yaklaşık 5 saatlik bir cerrahi müdahale ile gerçekleştirerek zor bir ameliyatı daha başarıyla tamamladık. Hastamıza Robotik cerrahi yöntemiyle vücutta herhangi büyük kesi olmadan gerçekleştirdiğimiz bir dizi operasyon sonucunda, hastamız bir hafta gibi kısa bir sürede taburcu oldu. Şu anda normal yaşantısına döndü ve sağlığı iyi durumda. Kendisine bundan sonraki yaşamında sağlıklı mutlu günler dileriz” diye konuştu.

AVANTAJ SAĞLIYOR

Robotik cerrahi tekniği hakkında bilgi veren Prof. Dr. Burak Turna şunları söyledi: “Bu yöntemle hastaların ameliyat sonrası daha az ağrı duyması ve normal yaşama daha erken dönmesi imkanı sağlanıyor. Üstelik açık ameliyata göre yara izi de az olduğu için estetik anlamda da avantaj sunuyor. Bu yöntem vücutta daha az travmaya neden olduğu için hem kan kaybı daha az oluyor hem de iyileşme süresi kısalıyor. Hastada enfeksiyon riski azalıyor. Bağırsaklar ise açık yöntemde olduğu gibi havayla temas etmediği için ameliyat süresince doğal ortamında kalmış oluyor. Bu nedenle bağırsaklar çok daha kısa sürede normal şekilde çalışmasına dönüyor. Robotik cerrahi ile hastalarımıza açık cerrahinin dezavantajlarından uzak ameliyat imkanı sağlıyoruz. Bu konudaki deneyimi bin vakanın üstünde olan bir ekiple birlikte toplum sağlığı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz”



Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,562 µs