En Sıcak Konular

Eren Erdem: ''SPK yöneticilerinin tamamına yurtdışına çıkış yasağı getirin''

8 Şubat 2023 15:24 tsi
Eren Erdem:  ''SPK yöneticilerinin tamamına yurtdışına çıkış yasağı getirin'' CHP Parti Meclis Üyesi Eren Erdem, tüm tepkilere rağmen ancak depremin üçüncü günü kapanan borsa İstanbul'a sert çıktı.

EREN ERDEM: GÜNLERDİR SÜREN İHANETİ MASAYA YATIRMAK ŞART

CHP Parti Meclis Üyesi Eren Erdem, tüm tepkilere rağmen ancak depremin üçüncü günü kapanan borsa İstanbul'a sert çıktı. Cumhuriyet savcılarına seslenen Erdem "SPK yöneticilerinin tamamına yurtdışına çıkış yasağı getirilmeli" dedi. Deprem bölgesinde olan Erdem, "Şu enkaz kalktıktan sonra, günlerdir süren ihaneti masaya yatırmamız şart!" ifadelerini kullandı.

6 Şubat günü Türkiye'nin 10 kentinde büyük yıkıma yol açan merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıktı. Açıklanan son resmi verilere göre, 6 bin 957 kişi yaşamını yitirdi, 38 bin 224 kişi yaralandı.

Depremin ardından kapanmaması tepki çeken Borsa İstanbul'da bu sabah yüzde 7'lik kayıpla iki kez devre kesici çalıştıktan sonra işlemler durduruldu. Yapılan açıklamada, "Borsamız Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası pay ve pay endeksi türev pazarlarında işlemlerin durdurulmasına karar verilmiştir."

Deprem sonrasında da işlemlerin devam ettiği ve büyük kayıpların yaşandığı Borsa İstanbul'la ilgili CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan SPK'ya sert tepki göstermişti. SPK’ya gideceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bölgeden dönünce SPK'ya gideceğim. En acı dolu günlerimizde bile, küçük yatırımcıyı soymaya doymadılar. Reziller!” ifadelerini kullanmıştı.

"GÜNLERDİR SÜREN İHANETİ MASAYA YATIRMAMIZ ŞART"

Deprem bölgesine giderek depremzedelerle görüşüp, arama kurtarma çalışmalarına yardım eden CHP Parti Meclis Üyesi Eren Erdem'den de SPK'ya tepki geldi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Cumhuriyet savcılarına seslenen Erdem SPK yöneticilerinin tamamına yurtdışı çıkış yasağı getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Erdem paylaşımında şu ifadeleri kullandı, "Deprem günleri, herkes can derdindeyken; daha sonra konuşmak üzere Cumhuriyet Savcılarından rica ediyorum; “SPK yöneticilerinin tamamına yurtdışına çıkış yasağı getirin. Şu enkaz kalktıktan sonra, günlerdir süren ihaneti masaya yatırmamız şart!"



Bu haber 349 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,882 µs