En Sıcak Konular

Erdoğan, Kayseri’de Femaş Metal Sanayii İşçileriyle Buluşma Programı'nda konuştu

23 Temmuz 2022 17:50 tsi
Erdoğan, Kayseri’de Femaş Metal Sanayii İşçileriyle Buluşma Programı'nda konuştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de Femaş Metal Sanayii İşçileriyle Buluşma programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri’de Femaş Metal Sanayii İşçileriyle Buluşma Programı'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de Femaş Metal Sanayii İşçileriyle Buluşma programında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Bugün Kayseri'de açılışlarla dolu yoğun program gerçekleştiriyoruz. Buradan Cumhuriyet Meydanı'na gidip Kayserilerle buluşacağız. Tek bir törenle toplam yatırım bedeli 30 milyar lirayı bulan proje ve yatırımı Kayseri'nin hizmetine sunacağız. Ankara-Kayseri Hızlı Tren projesinin de temelini atacağız.

Kayseri'ye geldiğimiz andan itibaren bizi samimiyetle bağrına basan vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Femaş Metal Sanayi'nin kurucusu sayın Recep Mağmur'u rahmetle yad ediyorum.

Bugün Kayseri'de açılışlarla dolu yoğun program gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin en büyük en modern fırın ankastre tesisini açmanın gururunu yaşıyoruz. Bu önemli üretim tesisini Türkiye ekonomisine kazandıran Mağmur Ailesi'ni tebrik ediyorum.

Cumhuriyet Meydanı'na gidecek, Kayserililerle kucaklaşacak, yatırımların toplu açılışını gerçekleştireceğiz. Tek bir törenle 30 milyar liraya oluşan proje, eser ve yatırımı Kayseri'nin hizmetine sunmuş olacağız. Ulaşımda çağ atlatacak hızlı tren projesinin temelini atacağız. Hızlı tren hattımızın yatırım tutarı 24 milyar liradır. Açılışını ve temel atma törenini gerçekleştireceğiz 54 milyar liralık yatırımın Kayseri'ye hayırlı olmasını diliyorum.

Dünyanın geri kalanını sömürerek refah düzeni kuranlar ekonominin gerçekleriyle yüzleşmek zorunda kaldı. Salgında vatandaşlarını ölüme terk edenler bugün hayat pahalılığı karşısında aynı kayıtsızlığı sergiliyor. 

Muhalefetin tüm baskılarına rağmen ekonomide ülkemize kontak kapattırmadan her kesimden insanımıza verdiğimiz desteklerle ekonominin çarklarının kesintisiz dönmesini sağladık. Hiç kimseyi muhanete muhtaç etmedik. Ekonomi politikalarımızı bu hassasiyetler çerçevesinde yürütüyoruz. Önceliğimiz istihdamın sürmesi ve artmasıdır. 

İstihdamda tarihimizin en büyük rakamı olan 31 milyon sayısına yaklaştık. Tarımdaki yüksek alım fiyatlarıyla çiftçimizin yanında olduğunu gösterdik. Sabit ücretlilerin refahı için tüm gelirlerde enflasyonun üzerinde artışlar yapıyoruz. 

Türk ekonomisi özellikle ihracatta tarihinin en parlak dönemlerini yaşıyoruz. Kayseri geçen yıl 2.6 milyar Dolar ihracat yaptı. İnşallah bu sene 3 milyar doları geçecek. Bu rakam biz göreve geldiğimizde sadece 352 milyon dolardı. 2002'den bu yana Kayseri ihracatını 7 kat artırdı. 81 vilayetimizin tamamında fabrikalarımız harıl harıl çalışıyor. Kurban bayramında caddelerin halini görmedik mi? Otomobillerden geçilmiyor, tırdan geçilmiyor. Bu Türkiye'nin ekonomideki hareketliliğini bereketini gösteriyor.

Sabah akşam yalan üretenler sanayicisi, çiftçisi, tüccarıyla ülkemiz büyümeye güçlenmeye devam ediyor. Ekonomiyle beraber dış politika ve diplomaside Türkiye'nin ağırlığı artıyor. Ukrayna depolarında bekleyen tahılın Karadeniz'den nakliyesi için dün toplantıda anlaşmasını yaptık. Önümüzdeki günlerde başlayacak gemi trafiği ile gıda krizinin aşılması için anlamlı katkı sağlayacağız. Diplomatik çabaları sürdürmekte kararlıyız. Müjdeli haberleri çok uzak olmayan zamanda almayı ümit ediyoruz.

Kayseri'de sanayicimiz üretim için yer bulamaz oldu. İncesu OSB'yi geliştirip yeni OSB kuracağız. 1200 yeni fabrika kurulup faaliyete geçecek. Bugün hizmete açacağımız fabrikaların ilave istihdam kapasitesi 7200'ü buluyor. Kısa sürede bu rakama 18 bin kişi daha dahil olacak. KOBİ sayısı da her geçen gün artıyor.

KOBİ'lerimize güncel rakamlarla 680 milyon liraya yakın destek sağladık. 28.3 milyar liralık sabit yatırımın önünü açtık. Teknoloji noktasında da Kayseri önemli bir noktaya geldi. ARGE merkezi ve tasarım merkezi, teknopark yoktu. Kayseri'de sadece üretim ve istihdam için yaptığımız çalışmalar dahi anlatmakla bitmiyor.

Ne terör örgütlerinin alçak saldırıları, ne dış baskılar ne de içimizdeki kifayetsizlerin hezeyanları bizi yolumuzdan alı koyamayacaktır.

Bu düşüncelerle sözlerime söz veririken bu tesisi Kayserimize kazandıran firma sahiplerine, fabrika çalışanlarını şahsım milletim adına tebrik ediyorum."

Hibya Haber Ajansı



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,327 µs