En Sıcak Konular

Erdoğan, MÜSİAD'ın 32. kuruluş yıldönümünde konuştu

9 Mayıs 2022 15:00 tsi
Erdoğan, MÜSİAD'ın 32. kuruluş yıldönümünde konuştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye’nin Gücü Ödülleri’nde konuştu.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD'ın 32. kuruluş yıldönümünde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye’nin Gücü Ödülleri’nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Bizleri böylesine anlamlı bir program vesilesiyle bir araya getiren MÜSİAD yönetimine şükranlarımız sunuyorum. Türkiye'nin gücü özel ödülünü yol ve dava arkadaşlığımızın bir nişanesi olarak inşallah ömrüm boyunca iftiharla taşıyacağım.

Atalarımız marifet iltifata tabidir. İltifatsız emek zayidir diyor. Hangi alanda olursa olsun başarının kendisi kadar o başarının arkasındaki isimlerin emeklerinin de takdir edilmesi öne çıkarılması gerekir

Kimi muhalefet aktörleriyle mandacı ekonomistlerin iş dünyamıza sabah akşam karamsarlık aşıladığı bir dönemde bu yaklaşım çok daha önemli. Ülkemizin üretim, istihdam, ihracat, sosyal ve akademik gelişimine katkı sağlayan cesur isimlerin ödüllendirilmesini çok anlamlı buluyorum.

20 sene önce 365 günde ancak 36 milyar dolar ihracat yapabilen Türkiye, bugün rakamı 30 günde gerçekleştirebilir seviyede. İstihdamda 30 milyonun üstüne çıktık sanayi üretimimiz ve ihracatımız her ay rekorlar kırarak yükseliyor.

Vatanımızın dört bir yanında aralarında kadınlarımızın gençlerimizn olduğu on binlerce insanımızı benzer başarılara imza atıyor. Şu anda 1 milyar dolar ve üstü değerlemeye ulaşan girişim sayımız 6'ya ulaştı.

Türkiye'ye büyük kazanımlar sağlayacak 31 projenin desteklenmesine karar verdik. Türkiye'yi kritik teknolojilerin pazarı yerine üreticisi haline getirmeyi adım adım gerçekleştireceğiz. Türkiye'yi 2053 vizyonuna kilitleyecek yol yenilik odaklı üretimden geçiyor. MÜSİAD her kritik dönemde milletin, milli iradenin yanında saf tuttu.

Yerli ve yabancı yatırımcıların iştahı artıyor. Her ay rekorlar kırıyoruz. Bu yıl için daha büyük hedefler belirlemiştik. 240 milyar doları ihracatımız aştı.

Kim ne derse desin başarı çıtasını her zaman yukarı taşıyan iş dünyamızın yolu açıktır. 

Üretimini ülkemizde gerçekleştireceğimiz 919 yüksek teknoloji ürün belirledik. Türkiye'ye büyük kazanımlar sağlayacak 31 projenin desteklenmesine karar verdik. 

Türkiye'yi kritik teknolojilerin pazarı yerine üreticisi haline getirmeyi adım adım gerçekleştireceğiz.

İş dünyasına örnek oldunuz. Milletimizi en güzel şekilde temsil ettiniz. Suriye'deki briket evler sizin attığını adımlardan en güzelidir. Hedef en az 100 bin evi orada inşa etmek. Her birinizi erdemli davranışınız için tebrik ediyorum.

Birilerinin kalkıp ülkemize hicret eden ama Suriye, ama Afganistan, fark etmiyor... Biz muhacirlik ve ensar olma kabliyetinin en olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız. Muhacirlik nedir, ensar nedir, bunu bilmeyenlerle bizim işimiz yok. Onun için de biz bu yolda aynı anlayışla devam ediyoruz.

Savaştan gelip ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal. Siz ne derseniz deyin biz oradayız. Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyorlar. Biz onlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz ve onları katillerin kucağına atmayacağız. Biz bu yolda aynen yürümeye devam edeceğiz. Yapılan fedakarlıkların boşa gitmediğini görüyoruz

Tüm bu olumsuz gelişmelerden küresel ekonominin bir parçası olan Türk ekonomisi de ister istemez etkileniyor.

Kullanıcılara yansıyan fiyat bakımından Avrupa dahil en düşük enerji maliyeti Türkiye'dir. Vatandaşın ve işletmelerin enerjiye en uygun fiyatla ulaşması için tüm imkanları seferber ettik.

Enerji, gıda ve hammadde fiyatları dünyada enflasyonu körüklüyor. Artan enerji ve hammadde maliyetlerinin sanayicilerimiz üzerinde ciddi baskılar oluşturduğunun farkındayız. Salgının küresel ticareti işleyişini bozduğunu görüyoruz. Bu olumsuz küresel ekonomik görünüm savaşla beraber daha da kötüleşti.

Göreve geldiğimizde Türkiye'de 26 havalimanı vardı, şimdi 57 tane havalimanı var. Vatandaşın belini büken fahiş fiyat artışlarının ekonomik gerçeklerle bağı olmadığını biliyoruz.

Hastanelerimizin yapımı devam ediyor. Hastane projelerimiz olmasaydı koranavirüs belasını def edemezdik. Bir taraftan küresel istikrarsızlıkla mücadele ederken bir taraftan da ekonomik istikrarımızı sürdürme gayreti içindeyiz. Bugün kabine toplantımız var. Bu kabine toplantımızda bu meseleleri tartışacağız. İlave önlemleri süratle alacağız.

Tüm sanayicilerimize teşekkür ediyor, sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum."


Hibya Haber Ajansı



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,679 µs