En Sıcak Konular

Fed sonrası kıymetliler kayıpta

9 Mayıs 2022 15:16 tsi
Fed sonrası kıymetliler kayıpta FED haftasından piyasalar satıcılı bir haftayı geride bırakırken, altın da bu satıcılı haftada payına düşeni aldı.

Fed sonrası kıymetliler kayıpta

FED haftasından piyasalar satıcılı bir haftayı geride bırakırken, altın da bu satıcılı haftada payına düşeni aldı. 1897 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan sarı maden, hafta başında pozitif seyretme çabasıyla 1900 dolar/onsun üzerine geri dönmüş olmasına rağmen pozitifliğini haftanın sonuna taşıyamadı. FED beklendiği üzere 50 baz puanlık bir artış yapması sonrası, Başkan Jerome Powell kameralar karşısına geçerken, enflasyonun yüksek oluşuna dikkat çekerek, FED’in enflasyonla baş edecek enstrümanların olduğunu savundu. Sonraki toplantılar için 75 baz faiz artırım konusunu değerlendirmediklerini vurgulayan Başkan, komitenin 50 baz puanlık ilave artışlarda karar kıldığına değindi. Başkanın güvercin tondaki söylemleri sonrası piyasalar pozitif seyretse de bu pozitifliği yarıda kalarak ertesi gün yeniden kırmızıya dönmüş oldu. 1850 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilen altın son iki ayın en düşük seviyesine kaydetmiş oldu. Haftanın sonuna doğru toparlanma gayesinde hareket eden altın, geçtiğimiz haftayı 1883 dolar/onstan tamamlayarak yüzde 0,7 kaybı hanesine yazdı.

 

Gümüş ise altına kıyasla satıcılı daha satıcılı bir haftayı geride bırakırken, son üç ayın en düşük kapanışını yaptığı bir seansı yaşadı. 22,76 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan beyaz maden, 22,36 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak önceki güne kıyasla hanesine yüzde 1,8 kayıp yazmış oldu.

 

Platin ise diğer kıymetlilerin aksine haftayı yeşilde kapatmayı başarmış bir kıymetli maden olarak öne çıkarken, üst üste ikinci haftayı da kazançla tamamlamış oldu. 932 dolar/ons seviyesinden haftalık başlangıç yapan platin, 947 dolar/onstan haftayı tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 1,7 kazanç yazmış oldu.

 

Paladyum ise haftanın en çok değer kaybeden kıymetli madeni olarak öne çıkarken, stagflasyon fiyatlamasından en çok etkilenen kıymetli maden oldu. 2305 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 2029 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 12 değer kaybı yaşadı.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda Bayram dolayısıyla kısa bir hafta yaşanırken, dünya fiyatlarının üzerinde 15 dolar/onsla işlemlerin üzerinde işlemler gerçekleşti. Hacim açısından ortalama bir hafta geride kalırken 3.108 kg altın , 11.384 kg gümüş işlemiyle hafta tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,135 µs