En Sıcak Konular

GÖNÜL: TÜRKİYE-İSRAİL İŞBİRLİĞİ BÖLGE BARIŞINA KATKIDA BULUNUNUYOR

12 Şubat 2008 19:16 tsi
GÖNÜL: TÜRKİYE-İSRAİL İŞBİRLİĞİ BÖLGE BARIŞINA KATKIDA BULUNUNUYOR Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye ile İsrail arasında gitgide büyüyen işbirliğinin, bölgenin barış ve istikrarına katkıda bulunduğunu bildirdi.

ANKARA - Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye ile İsrail arasında gitgide büyüyen işbirliğinin, bölgenin barış ve istikrarına katkıda bulunduğunu bildirdi.
     Gönül, son zamanlarda Güneydoğu'da ve sınır ötesi harekatta İsrail insansız hava araçlarıyla elde edilen bilgilerin de fevkalade faydalı olduğunu söyledi.
     İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ü ziyaret etti. Vecdi Gönül, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, iki ülke arasında savunma sanayi alanında çok önemli işbirliğinin gerçekleştirildiğini ifade ederek, bunların en önemlilerinin, F-4 ve F-5 uçakları ile M-60 tanklarının modernizasyonu ve ''MALE'' tipi insansız hava aracı olduğunu kaydetti. Gönül, şöyle konuştu:
     ''İsrail'in özellikle savunma sanayi alanında Türkiye'ye gösterdiği ilgi ve teknoloji transferinde herhangi bir sınır koymadan Türkiye'nin savunma sanayi alanında teknolojik ilerlemesine verdiği katkıdan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca son zamanlarda Güneydoğu'da ve sınır ötesi harekatta Amerika'nın verdiği bilgi ve enformasyon yanında, İsrail insansız hava araçlarıyla elde edilen bilgiler de fevkalade faydalı olmuştur. Bu cihazları, yer ekipmanlarını ve takımlarını Türkiye'ye göndermiş olmalarından dolayı Sayın Bakan'a teşekkür ediyorum.''
     Milli Savunma Bakanı Gönül, bir gazetecinin, ''Görüşmede istihbarat amaçlı casus uydusu alımı konusu gündeme geldi mi? Türkiye, bu projeye İsrail'i davet edecek mi?'' sorusu üzerine, ''O konu gündeme gelmedi. Zaten teknik seviyelerde görüşülüyor. İsrail ile Türkiye arasında çok miktarda proje olduğu için bunları teknik seviyede görüşülmeye bıraktık'' yanıtını verdi.
     İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak da, Türkiye'yi, Avrupa ile Orta Doğu arasında köprü olarak gördüklerini belirterek, tarihleri boyunca Türkiye ile ilişkilere büyük önem verdiklerini ifade etti.
     Türkiye'nin bölgenin istikrarına yönelik katkılarına minnettar olduklarını kaydeden Barak, Afganistan, Irak, Hizbullah, Lübnan meseleleri gibi birçok sorunla kuşatılmış bir bölgede Türkiye'nin bir ''istikrar kaynağı'' olduğunu ifade etti.


Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,716 µs