En Sıcak Konular

Yurt içinde enflasyon rakamları önemli olacak

5 Mayıs 2022 09:49 tsi
Yurt içinde enflasyon rakamları önemli olacak Fed dünkü toplantısında genel beklentilerle uyumlu olarak 50 baz puan faiz artırmına giderken, bilanço küçültme planını da açıkladı.

Yurt içinde enflasyon rakamları önemli olacak

Fed dünkü toplantısında genel beklentilerle uyumlu olarak 50 baz puan faiz artırmına giderken, bilanço küçültme planını da açıkladı.

Piyasa Gündemi

Fed dünkü toplantısında genel beklentilerle uyumlu olarak 50 baz puan faiz artırmına giderken, bilanço küçültme planını da açıkladı. Fed Başkanı Powell, sıkılaşma adımlarının devam edeceğini ifade ederken, 75 baz puanlık faiz artırımının düşünülen bir şey olmadığını ifade etti. Powell’ın bu söylemi küresel risk iştahını destekledi. Bayram tatilinin ardından yurt içi piyasalar bugün işlem görmeye başlayacak olup, nisan ayı enflasyon verisi yakından takip edilecektir.
 
Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    10:00 Türkiye – TÜFE/ÜFE Önem: Yüksek
•    14:00 İngiltere – BoE Faiz Kararı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel çapta ana risk başlıkları korunmaya devam ederken, dünkü Fed toplantısı sonrasında küresel hisse piyasalarında pozitif bir seyrin etkili olduğu gözleniyor. ABD borsaları toplantı sonrasında hız kazanan alımlarla günü %3’lere yaklaşan primlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelilerinde yatay bir seyir söz konusu. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Cuma günü endeks kapanışında 14,84 – 14,86 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:55 itibariyle 14,77’li seviyelerden işlem görmekte. Yurt dışında Fed sonrası gözlenen olumlu havaya bağlı olarak bayram tatili sonrasında BIST-100 Endeksi’nin günü alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.  

BIST-100 Strateji

Fed toplantısı sonrasında küresel piyasalarda etkili olan alımlarla bağlı olarak bu hafta bayram nedeniyle kapalı olan BIST-100 Endeksi’nin güne pozitif bir açılışla başlayacağını değerlendiriyoruz. Endekste 2.450 seviyesi direnç olarak takip edilecek olup, 2.450 seviyesi üzerinde ise 2.500 seviyesi izlenecektir. 2.500’ün aşılması halinde toparlanmanın güç kazanabileceğini ve tarihi zirvenin bulunduğu 2.562 seviyesinin önem kazanacağını değerlendiriyoruz. Ancak endekste 2.450 seviyesi altında fiyatlamanın sürmesi ve son dönemdeki satıcılı seyrin devam etmesi halinde kısa vadede 2.400 seviyesi ilk destek noktası olarak izlenecek olup, 2.400 altında 2.348 seviyesi destek konumunda bulunmaktadır. 2.400 altıda satışların hız kazanabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Bu haber 1,213 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,011 µs