En Sıcak Konular

Bakan Koca Adıyaman’dan duyurdu: ''Salgın günlük hayatımızdan çıktı!''

22 Nisan 2022 15:43 tsi
Bakan Koca Adıyaman’dan duyurdu: ''Salgın günlük hayatımızdan çıktı!'' Bakan Fahrettin Koca, Adıyaman Valilik binasında yaptığı konuşmada salgının artık günlük hayatımızdan çıktığını söyledi.

Bakan Koca Adıyaman’dan duyurdu: ''Salgın günlük hayatımızdan çıktı!''

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, çeşitli temaslar ve toplantılara katılmak üzere Adıyaman'a gitti.

22.04.2022 - ADIYAMAN - HİBYA -Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, çeşitli temaslar ve toplantılara katılmak üzere Adıyaman'a gitti. .Bakan Koca'yı havalimanında AK Parti Aıyaman Mlltvekilleri,Adıyaman Valisi ve il portkolü karşıladı.

Bakan Fahrettin Koca, valilik binasında yaptığı konuşmada salgının artık günlük hayatımızdan çıktığını söyledi.

Adıyaman Valiliği'ni ziyaret eden ve burada valilik şeref defterini imzalayan Bakan Koca, pandemi, maske ve bilim kurulu toplantısının neden ertelendiğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Konuşmasında salgının giderek etkisini yitirdiğini, salgının günlük hayattan çıktığını ve  ülkede yeterli miktarda aşı ve ilacın bulunduğuna işaret etti. Koca, “Bugün itibariyle yoğun bakımda hasta bulunmayan il sayımız 21'e çıktı. Bunlar arasında Adıyamanımız da var." dedi.

"Turkovac aşımızın üretimi devam ediyor"

Bakan Koca konuşmasına şöyle devam etti:

"Turkovac aşımız da üretilmeye devam ediyor. Güvenle herkesin kullanması gerektiğinin altını çiziyorum. Herhangi bir tedarik sorunumuz yok. Özellikle bu dönemde vatandaşlarımızın, hele belli bir yaş üzerinde olan, ek hastalığı olan vatandaşlarımızın asla ve asla hatırlatmak dozlarını ihmal etmemeleri gerekiyor. Yani salgın bitiyor artık aşıya ihtiyaç kalmadı gibi düşünmemeliyiz.

Hastane yükünün çok azaldığını, 21 ilimizdeki yoğun bakımların kapatılmaya doğru gittiğini ve bu süreçte özellikle ilk pikten sonra şu an Türkiye'de hastane yükünün en az olduğunu dönemi yaşıyoruz. Bu, son derece önemli. Halen Avrupa'da ve bir çok ülkede vaka sayılarını ve hastane yükünü hepimiz biliyoruz. Türkiye'nin geldiği noktayı önemli buluyorum.

“Adıyaman yoğun bakımda hasta bulunmayan 21 il arasında”

Dünya genelinde belli bir toplumsal bağışıklığın artık oluştuğunu düşünüyoruz. Nitekim son dönemde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın neredeyse tamamı ileri yaş grubu ve ek hastalığı olan kişiler. Bugün itibariyle yoğun bakımda hasta bulunmayan il sayımız 21'e çıktı. Bunlar arasında Adıyaman'ımız da var. Bugün Adıyaman özelinde baktığımızda ilimizde dün sadece 1 yeni vaka görülürken, 33 gündür de vefat yaşanmamış."

“Türkiye dünyanın en iyi ülkelerinden biri olduğunu gösterdi”

Salgınla birlikte Türkiye'nin sağlıktaki yerinin ne kadar önemli olduğuna değinenBakan  Koca, "Ülkemiz genelinde görülen olumlu gidişat Adıyaman'da da belirgin olarak hissedilmektedir. Coronavirus süreci sağlık hizmetinin niteliği ve ulaşılabilirliği, sağlık alt yapısının gücü ve sağlamlığı açısından Türkiye'nin dünyanın en iyi ülkelerinden biri olduğunu gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla ulaştığımız bu seviyeyi daha da ileri taşımaya kararlıyız." ifadesine yer verdi.

"Adıyaman bölgenin sağlık üssüne dönüşecektir"

Adıyaman'ın sağlık olarak daha iyi bir konuma gelmesi için çalıştıklarını belirten Fahrettin  Koca, "İlimizde toplam yatak sayısını 2002'den bu yana 710'dan 1431'e yani 2 katına çıkardık. 2002'de 1 olan 112 acil istasyon sayısı 37'ye, ambulans sayısı ise 2'den 59 a çıktı. Şu an 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Kâhta Ağız Diş Sağlığı Merkezi başta olmak üzere toplam 6 yatırımımız inşaat aşamasındadır. 150 yataklı Adıyaman Devlet hastanemizin ihalesini Haziran ayı sonuna kadar tamamlayacağız. Çelikhan Devlet Hastanemizin uygulama projeleri yapılmakta olup bu yıl içerisinde inşaat ihalesini gerçekleştireceğiz. Bunlara ilaveten planlama aşamasında olan 14 birinci basamak yatırımı daha mevcut. Bu yatırımlarla Adıyaman bölgenin sağlık üssüne dönüşecektir. Bundan böyle ilimiz başka illere hasta sevk veren değil, çevreden sevk alan bir konuma gelecektir" dedi.

Bu hafta yapılması planlanan bilim kurulu toplantısının haftaya ertelenmesiyle ilişkin ise Bakan Koca, "Yapılacak bilim kurulu toplantısını en önemli toplantılardan birisi olacağını söylemiştim. Bu toplantıyı doğrusu geniş katılımlı ve yüz yüze yapmak istiyoruz o nedenle haftaya erteledik, haftayı bekleyelim " şeklinde konuştu


Hibya Haber Ajansı



Bu haber 899 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,303 µs