En Sıcak Konular

Kıymetli Madenler Piyasası’nda Altın enflasyondan güç buldu

18 Nisan 2022 12:40 tsi
Kıymetli Madenler Piyasası’nda Altın enflasyondan güç buldu Enflasyon verilerinin açıklandığı haftada altın pozitif bir haftayı yaşarken, son bir ayın yüksek seviyesini kaydettiği bir haftayı geride bıraktı.

 Altın enflasyondan güç buldu

Enflasyon verilerinin açıklandığı haftada altın pozitif bir haftayı yaşarken, son bir ayın yüksek seviyesini kaydettiği bir haftayı geride bıraktı. 1946 dolar/ons seviyesinden haftaya giriş yapan sarı maden, hafta boyunca yukarı gitme arzusuyla dikkat çekti. Geçtğimiz hafta Salı günü ABD’de açıklanan enflasyonu verisi beklentilerin üzerinde yıllık bazda yüzde 8,5 artış göstererek son 40 yılın zirvesine kadar çıkmış oldu. Bu açıklanan enflasyon verisiyle birlikte piyasalarda tedirginlik artarken FED’in faiz konusundaki daha şahin bir tutum içerisinde olması beklentisi oluştu. Bu gelişmelerle birlikte hisse senedi piyasası satış baskısı gözlemlenirken, altın tarafında güçlenme görüldü. Haftanın bir diğer gelişmesi ise ABD’de açıklanan ÜFE verisi dikkatle takip edildi. ÜFE verisi Mart ayında yüzde 1,4 artış gösterirken, yıllık bazda beklentileri aşarak yüzde 11,2 artış göstermiş oldu. Bu veriyle birlikte altının bir parça daha güçlendiğini gözlemledik ve 1981 dolar/onsla haftanın en yüksek seviyesini kaydetti. Altın hafta sonuna kadar bu seviyede kalmayı başarmasa da geçtiğimiz haftayı 1973 dolar/onstan tamamlarken önceki haftaya kıyasla hanesine yüzde 1,3 kazanç yazmış oldu.

Gümüş ise geçtiğimiz haftayı kazançlarıyla öne çıkarken, haftanın en çok değer kazanan kıymetli maden oldu. 24,76 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 25,64 dolar/onstan kapanış yaparak önceki güne kıyasla hanesine yüzde 3,5 kazanç yazarak haftayı kapattı. 

Platin ise beş haftanın ardından geçtiğimiz haftayı kazançla tamamlarken, aşağı yönlü rallisine ara vermiş oldu. 975 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan platin, 992 dolar/onstan haftalık kapanış yaparak önceki haftaya kıyasla hanesine yüzde 1,7 kazanç elde etmiş oldu. 

Paladyum diğer kıymetlilerden ayrışarak haftanın tek değer kaybeden kıymetli maden olduğu bir haftayı yaşadı. 2409 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan paladyum, 2352 dolar/onstan haftalık kapanış yaparak önceki haftaya kıyasla hanesine yüzde 2,3 kayıp yazarak haftayı tamamladı. 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünya fiyatlarına yakın işlemlerin gerçekleştiği bir hafta geride kalırken, hacim açısından düşük sayılacak bir hafta yaşandı. Toplamda 3.010 kg altın, 25.210 kg gümüş işlemiyle hafta tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,235 µs