En Sıcak Konular

''Düzensiz Göç ile Mücadeleye Yönelik Huzur'' uygulaması gerçekleştirildi

16 Nisan 2022 14:15 tsi
''Düzensiz Göç ile Mücadeleye Yönelik Huzur'' uygulaması gerçekleştirildi Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla etkin mücadele edilebilmesi amacıyla, “Düzensiz Göç İle Mücadeleye Yönelik Huzur”uygulaması gerçekleştirildi.

''Düzensiz Göç ile Mücadeleye Yönelik Huzur'' uygulaması gerçekleştirildi

Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla etkin mücadele edilebilmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile  sorumluluk bölgelerinde Göç İdaresi Başkanlığı taşra birimleri birlikte, “Düzensiz Göç İle Mücadeleye Yönelik Huzur”uygulaması gerçekleştirildi. 

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, uygulama,  yabancı uyruklu şahısların kalabileceği metruk yerler, yoğunlukla ikamet ettikleri bölgeler, umuma açık eğlence mekanları, tır garajları, terminaller, limanlar ve balıkçı barınakları, toplu taşıma durak ve istasyonlarında  38 bin 181 personel ve 183 dedektör köpeğin katılımıyla 8 bin 399 noktada yapıldı. 

Huzur uygulamasında; 6 bin 434 metruk bina, 11 bin 73 umuma açık yer, 486 terminal ve 3 bin 549 diğer yerler olmak üzere toplam 21 bin 542 yer kontrol edildi. 4’ü yabancı uyruklu olmak üzere toplam 28 organizatör gözaltına alındı,  bin 629 düzensiz göçmen yakalandı.

45’i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 817 aranan şahıs tespit edildi, 1077’si yabancı uyruklu ve 63’ ü Türk vatandaşı olmak üzere toplam 1.140 şahsa idari yaptırım uygulandı.

Uygulamada; 13 kamyon-kamyonet-otobüs-otomobil düzensiz göç amacıyla kullanıldığı tespit edildi. Ayrıca 1  adet ruhsatsız av tüfeği, (5) adet ruhsatsız tabanca, (3) adet kurusıkı tabanca, 21 adet mermi, 2 adet kesici/delici alet, muhtelif miktarda uyuşturucu madde 790 paket kaçak sigara ve 1 adet sahte kimlik elde edildi.


Hibya Haber Ajansı



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,937 µs