En Sıcak Konular

DTP ÖN SAVUNMASINI ANAYASA MAHKEMESİ'NE SUNDU

11 Şubat 2008 12:37 tsi
DTP ÖN SAVUNMASINI ANAYASA MAHKEMESİ'NE SUNDU Demokratik Toplum Partisi (DTP), hakkında açılan kapatma davasında ön savunmasını ek sürenin son gününde Anayasa Mahkemesi'ne sundu.

ANKARA -    Demokratik Toplum Partisi (DTP), hakkında açılan kapatma davasında ön savunmasını ek sürenin son gününde Anayasa Mahkemesi'ne sundu. Parti avukatları DTP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan, bağımsız Hakkari milletvekili Hamit Geylani ve beraberindekiler ön savunmayı, Yüksek Mahkeme'ye sundular.
     Kaplan, çıkışta yaptığı açıklamada, 3 aşamalı savunma stratejilerinin ilki olan ön savunmayı sunduklarını belirterek, bu stratejinin ikinci aşamasının sözlü, üçüncüsünün ise esas hakkında savunma olacağını söyledi. Kaplan, savunmayı ve savunmanın alındı belgesini basın mensuplarına gösterdi.
     Demokratikleşmenin, düşünce özgürlüğünün önündeki engeller kalkmadıkça ülkenin gelişmesinin de mümkün olamayacağını savunan Kaplan, ''Bizim tek sevincimiz bu kapatma davasında sadece üyelerimizin söz ve beyanları yer alıyor. Bir tek şiddet eylemi yoktur, bir tek insanın burnunun kanadığına dair belge bu dosyada sunulmamıştır. Ama benim gördüğüm en kötü iddianame ile karşı karşıyayız'' dedi.
     Savunmalarında özellikle uluslararası hukuk ve sözleşmeleri çerçevesinde ''Türkiye'nin en önemli sorunu olan Kürt sorununa ilişkin beyanlarını, program ve tüzüklerini'' koyduklarını anlatan Kaplan, bazı anayasaya aykırılık iddiaları ile soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulunduklarını kaydetti.
     Siyasi Partiler Kanunu'nun 78, 80, 81, 101 ve 103'üncü maddelerinin Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia ettiklerini belirten Kaplan, siyaseten yasaklanması istenen bütün üyelerin davaya müdahil olmasını istediklerini de kaydetti. Kaplan, ''Hazine yardımı verilmedi ki geri isteniyor. Onu anlamadık. 'Vermediğinizi alamazsınız' dedik, reddini istedik. Ayrıca artık düşüncelerin prangadan kurtulması gerektiğini söyleyerek, davanın reddedilmesini ve Türkiye'nin parti kapatma ayıbından kurtulmasını istedik'' diye konuştu.
     Savunmada ayrıca 141 eylemin akıbetinin araştırılmasını, İmralı Cezaevi'ndeki görsel ve yazılı kayıtların istenmesini talep ettiklerini söyleyen Kaplan, ayrıca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin parti kapatma kararlarını da istediklerini bildirdi.

Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,737 µs