En Sıcak Konular

DURUŞMADA RAKEL DİNK'E SÖZLÜ SATAŞMA

11 Şubat 2008 20:28 tsi
DURUŞMADA RAKEL DİNK'E SÖZLÜ SATAŞMA Sanık Erhan Tuncel'in, Hrant Dink'in eşi Rakel Dink'e sözlü olarak sataştığı, ayrıca Dink ailesinin avukatları tarafından yöneltilen soruları yanıtlamayacağını söylediği ifade edildi.

İSTANBUL - Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 8'i tutuklu 19 sanığın yargılanması sırasında, sanık Erhan Tuncel'in, Hrant Dink'in eşi Rakel Dink'e sözlü olarak sataştığı, ayrıca Dink ailesinin avukatları tarafından yöneltilen soruları yanıtlamayacağını söylediği ifade edildi.
     Duruşmada, sanıklardan Erhan Tuncel'in İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından cezaevinde tanık olarak alınan ifadesinin okunduğu öğrenildi.
     Duruşmada, sanıklardan Yasin Hayal'in ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve mahkemece serbest bırakılan avukatı Fuat Turgut ile bir sanık avukatının, Joost Lagendijk'in salondan çıkartılmasını istediği belirtildi.
     Öte yandan, adliye bahçesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, CHP yönetiminin 6 kişiden oluşan bir araştırma ve izleme komisyonu kurduğunu belirterek, bu komisyonun üyelerinin, davayı her aşamasında takip edeceğini kaydetti.
     Bu kapsamda, duruşmanın sabah başlayan bölümünü izlediğini, geri kalan kısmını başka bir komisyon üyesinin izleyeceğini belirten Mengü, ''Bunun, 3-5 çocuğun yaptığı bir olay olmadığı inancındayız'' şeklinde konuştu.
     Cinayetin perde arkasının ortaya çıkarılması için milletvekilleri olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirten Mengü, ''Ancak bir şeyi söylemeden geçmek beni çok rahatsız eder. AB temsilcisi buradaydı. Gayet tabii burada duruşmayı izleyecek. Bundan gocunacağımız bir şey yok. Belki dünyanın en teknolojik yargılamalarından birini seyrettik. Ancak bugün burada bulunanların Fehriye Erdal ile ilgili de aynı hassasiyeti göstermelerini çok isterdim" dedi.
     Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut da Adliye bahçesinde yaptığı açıklamada, ''Yasin Hayal'in, Dink ailesine el sallayıp güldüğü söyleniyor, doğru mu?'' şeklindeki soruya, ''Hrant Dink ailesi Yasin'e sürekli diş sıkıyorsa, ters ters bakıyorsa el sallamış olması çok şey midir, çok mu ayıptır? Ben görmedim. Benim görüş sahamda değildi'' dedi.
     Turgut, duruşma salonunda Erhan Tuncel ile O.S'nin, kendisinin sorduğu sorulara cevap vermediğini kaydetti.
     Fuat Turgut, ''Brüksel mandacısı elleri kanlı Avrupalıların temsilcisi Lagendijk'in duruşma salonundan dışarı çıkarılmasını istedim. Türkiye'de Türk düşmanı her faaliyetin içerisinde bulunuyor. Ancak mahkeme, dışarı çıkmamalarını uygun gördü'' diye konuştu.

HRANT DİNK DAVASININ 3. DURUŞMASI TAMAMLANDI
İSTANBUL - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 8'i tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın 3. duruşması sona erdi. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
     İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde, sanıklardan O.S'nin 18 yaşını doldurmadığı için basına kapalı görülen duruşmada, tutuklu sanıklardan Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'in çapraz sorgularının tamamlandığı öğrenildi.
     Sanık Erhan Tuncel'in, müdahil avukatlarının sorularına cevap vermeyeceğini söylemesi üzerine, kendisine sorulmak için hazırlanan 100'ün üzerindeki sorulardan bazılarının Tuncel'e yöneltilemediği belirtildi.
     Tuncel'in, sorulardan bazılarına cevap verdiği, bazılarını ise yanıtlamadığı duruşmada, sanık avukatlarının O.S'nin yaş tespiti ile ilgili Adli Tıp Kurumu'nca gönderilen raporuna itiraz ettikleri, yeniden rapor alınmasını istedikleri kaydedildi.
     Cumhuriyet Savcısı Ali Haydar'ın ise, O.S'nin doğumuna ilişkin hastane kaydı olduğu için, sanık avukatlarının yeniden rapor hazırlanması yönündeki talebinin reddedilmesini istediği dile getirildi.
     Mahkeme heyeti, tüm sanıkların çapraz sorgularının tamamlanması için duruşmanın 25 Şubat 2007 tarihine ertelenmesini kararlaştırdı.
     Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına da karar veren mahkeme heyetinin, avukatların taleplerini, 15 gün sonraki duruşmanın ardından değerlendireceği öğrenildi.
     Mahkeme heyetinin, Trabzon'da görevi ihmal suçundan yargılanan 2 jandarma görevlisi hakkında açılan dava ile Samsun'da bir polis memuru hakkında açılan davanın birleştirilmesi yönündeki talebi ise reddettiği ifade edildi.



Bu haber 377 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,693 µs