En Sıcak Konular

LAGENDIJK: OLAYIN ARKASINDAKİLER DE MAHKEMEYE DAHİL EDİLMELİ

11 Şubat 2008 16:38 tsi
LAGENDIJK: OLAYIN ARKASINDAKİLER DE MAHKEMEYE DAHİL EDİLMELİ Dink duruşmasını izlemeye gelen Lagendijk, duruşmaya ara verilmesinin ardından, adliye bahçesinde bekleyen basın mensuplarına açıklama yaptı.

İSTANBUL - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın 3'ncü duruşması dolayısıyla adliyeye gelen Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, ''Önemli olan bu olayların arkasındaki insanların da bu mahkemeye dahil edilmesidir'' dedi.
     İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmayı izlemeye gelen Lagendijk, duruşmaya ara verilmesinin ardından, adliye bahçesinde bekleyen basın mensuplarına açıklama yaptı.
     Bu mahkeme sürecinin çok önemli olduğu söyleyen Lagendijk, ''Olayın gerisinde olan herkesin de ortaya çıkması açısından önemlidir. Gerçekten şu anda sorguları sürenler içinde, bu olayın arkasındaki güçlerin ve bunu organize edenlerin de hukukun önünde hesap vermeleri sağlanacaktır'' dedi.
     Lagendijk, ''Dink cinayetinin arkasında olduğu tahmin edilen güçlerin ortaya çıkarılmasının, Türkiye'nin hukuk devleti olması açısından oldukça önemli bir gelişme olduğunu'' ifade etti.
     ''Bu kapsamda 'Ergenekon' soruşturmasının belki önderlik yapabileceğini'' söyleyen Lagendijk, ''Basından ve diğer yerlerden aldığımız haberlere göre, 'Ergenekon' olayında tutuklanan insanlarla Hrant Dink olayının arkasında bulunan insanlar arasında ilişki olduğu tahmin ediliyor. Biz de diyoruz ki; 'Ergenekon' meselesiyle başlayan bilgiler, Hrant Dink ile ilgili olan mahkeme sürecine yansır ve gerçeğin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Eğer bu bilgiler ve gerçek ortaya çıkmazsa Türkiye'nin hukuk devleti prestiji üzerinde uluslararası bir yara söz konusu olabilir'' diye konuştu.
     Lagendijk, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK)301. maddesiyle ilgili de bir şeyler söylemek istediğini belirterek, şunları söyledi:
     ''Şunu hemen söyleyeyim, Hrant'ın öldürülmesiyle ilgiliydi 301 ve 301 ile ilgili yargılanma süreci. Son aylarda 301'in değiştirilmesi yönünde Türkiye hükümeti ve politik sorumlular tarafından çok açıklamalar yapıldı. Bu konuda samimi olarak söyleyeyim sabrımız artık tükeniyor. Biz artık, açıklamalar dinlemek istemiyoruz. Gerçekten değişiklikler yapılmasını istiyoruz.''
     Lagendijk, başörtüsü için anayasa değişikliğine ilişkin olarak da, ''Hükümetten, sadece başörtüsü taşıma hürriyeti isteyen genç kızların üniversitedeki durumlarıyla, bu hürriyetle ilgilenmelerini değil, fikir hürriyeti, düşünce hürriyeti isteyen öğrencilerin düşünce serbestliği gerçekleşmesi için adım atmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,176 µs