En Sıcak Konular

Yarının İşini Yarına Bırakma - Ufuk Tarhan

16 Mart 2022 12:58 tsi
Yarının İşini Yarına Bırakma - Ufuk Tarhan T- İNSAN kitabıyla adından çok söz ettiren, Forbes Dergisi Internet sitesindeki“ En etkili 50 Kadın Futurist”ve Dünyanın en iyi 100 Kadın Fütüristi listelerindeki tek Türk olan Ufuk Tarhan'ın yeni kitabı ' YARININ İŞİNİ YARINA BIRAKMA' çıktı.

T- İNSAN kitabıyla adından çok söz ettiren, Forbes Dergisi Internet sitesindeki“ En etkili 50 Kadın Futurist (Gelecekçi)” ve Dünyanın en iyi 100 Kadın Fütüristi (Gelecekçisi) listelerindeki tek Türk olan Ufuk Tarhan'ın yeni kitabı ''YARININ İŞİNİ YARINA BIRAKMA'' çıktı.

 

UFUK TARHAN - YARININ İŞİNİ YARINA BIRAKMA!

Yazar Adı : UFUK TARHAN
Fiyatı         : 69 TL
Türü : GELECEK, FÜTÜRİZM
Sayfa Sayısı         : 336

2050’LERE KADAR “GELECEK NASIL GELECEK?”  ARTIK “NEREDEYSE”  BİLİYORUZ…
 
PEKİ YA SONRASINI? SONRASI İÇİN YAPMAMIZ GEREKENLERİ?...
ONLARI BİLİYOR MUYUZ?

Çoğumuz, 2050’lere kadar geleceğin neye benzeyeceğini kestirebiliyoruz. Daha iyi, sürdürülebilir yarınlar için yapılması gerekenlere dair farkındalığımız oldukça yükseldi. Artık bugünün değil, yarının işini yapmamız gerektiğini iyice algıladık.  

Peki ya sonrası ve nasıl?  

Yarından sonra, 2050’lerden sonra, 2100’lere doğru neler olacak? O yıllara kendimizi, çocuklarımızı, gençlerimizi hazırlamamızı sağlayacak koşulları nasıl oluşturacak; özellikle de her şeyi belirleyecek olan eğitim devrimini nasıl gerçekleştireceğiz?

Türkiye’nin İlk Kadın Fütüristi, Forbes Dergisi internet sitesinde Dünyanın En Etkin 50, En Etkili 100 Kadın Fütüristi arasındaki tek Türk, Türk Hararisi de denen Fütürist, Ekonomist, Gelecek Düşünürü ve Küratörü, T-İnsan UFUK TARHAN’ın merakla beklenen ve alanında yine müthiş bir başyapıt olmaya aday yeni kitabı Yarının İşini Yarına Bırakma Ceres Yayınları’ndan çıktı. 

Yarının İşini Yarına Bırakma, geleceğe dair sarsıcı tespitleri, keskin analizleri ve son derece yalın, kolay anlaşılır anlatımı ile yarınlara hatta sonrasına da ışık tutacak devrimsel iddialarla, önerilerle, bilgi ve kavramlarla dolu müthiş bir kaynak, zamansız bir başucu kitabı. 

Tarhan’ın her eserinde, her yazısında olduğu gibi bu yeni kitabını da akıcı üslubu ve QR kodları sayesinde bir çırpıda okuyacak, sonra defalarca altını çize çize, not ala ala defalarca gözden geçirecek, bütünüyle içselleştireceksiniz. “Geleceğin Mesleklerini Bulma formülü” ve “2109 Menifestosunu Yazma” bölümleriyle interaktif bir deneyim de yaşayacağınız Yarının İşini Yarına Bırakma, hemen anlayıp benimseyeceğiniz baştacı ve eşsiz değerde kaynağınız olacak. Çünkü…

“Asla daha az öğrenemezsiniz, sadece daha fazla öğrenebilirsiniz ve bir şeyleri asla var olan gerçekle savaşarak değiştirmemelisiniz. Değiştirmek için var olan modeli geçersiz kılan yeni bir model oluşturmalısınız.” - Buckminster Fuller

Kitaptan:

YARININ İŞİNİ YARINA BIRAKMA! Çünkü artık “Gelecek Nasıl Gelecek”, Yarın Nasıl Olacak” biliyoruz ve “HÜMANİZM + DATAİZM” çağındayız! 

SÜRDÜRÜLEBİLİR KAPİTALİZM ile TİP-1 UYGARLIK SEVİYESİNE hazırlanıyoruz… Şimdi… Gereğini yapma ve harekete geçme zamanı! 

Sen artık herhangi BİR ÜLKENİN DEĞİL, yeni bir dünyanın, DİJİTAL MEDENİYETLERİN VATANDAŞISIN ve gelecek için bizzat KENDİNİ DİJİT DİJİT KURGULAMALISIN!

Şimdinin insanlarını ehlileştirip geleceğin insanlarını şekillendirecek, birbirimize NESİL VE MENFAAT ÇATIŞMASIZ, SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM ALANLARI açabilmemizi sağlayacak “oksimoron, eklektik, altruist, stoik, aktivist, sivil itaatsiz, kliktivist, slaktivist, sinik, kinik” gibi kavramlarda, makul bir ortak anlayışta olmamız gerekiyor. 

Eğitim Devrimcileri “Elon Musk, Salman Khan, Sugata Mitra, Sir Ken Robinson, Ray Kurzweil ve Michio Kaku”nun geleceğin eğitimine, öğrenme teknolojilerine ve okullarına dair düşünce, model ve uygulamalarını çok iyi kavramalıyız. 

DİJİTAL ÖLÜMSÜZLÜK, BÜYÜK PLAN, KARDASHEV ÖLÇEĞİ gibi konular artık günlük konuşmalarımıza ve gelecek kurgularımıza girmeye başlamalı… UZAYA DOĞRU ilerlemeliyiz…

 


Yazar hakkında:

Ufuk Tarhan ODTÜ Ekonomi mezunudur. 57 yaşında Bahçeşehir Üniversitesi’nden tezli “İnovasyon ve Girişimcilik” yüksek lisans derecesi almıştır. Tez konusu inovatif bir kişisel dönüşüm modeli olarak nitelediği ve kendisinin kurguladığı 3T+HOK+5Y formülüne dayanan T-İnsan Modelidir. T-İnsan kitabı çıktığı yıl ödül alan, iki kez gözden geçirilerek yenilenen ve güncelliğini koruyarak hem çok satanlar hem “hep satanlar” listelerinde daima yer alan, pek çok okulda referans kitap olarak kullanılan  “zamansız, eskimeyen” bir başyapıt ve kaynaktır. 
 

Tarhan, uzun yıllar teknoloji sektöründe üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra 44 yaşında kariyerine Fütürist Kanaat Önderi ve Dijital Ajans + Yazılım Şirketi girişimcisi olarak devam etmiş başarılı ve ödüllü bir iş kadınıdır. En çok talep edilen keynotespeaker ve moderatörler arasında yer alan Tarhan, gazetelerde, portallerde, dergilerde Fütürizm, gelecek, teknoloji üzerine düzenli yazılar yazıp, videolar yayınlar. Yanı sıra, çok okunan Blog’u ve yüksek takipçi sayısına sahip, oldukça aktif sosyal medya hesapları vardır. Bunlar aracılığı ile “Gelecekçilik” hakkında yaygın farkındalık yaratmak, ilham vermek için önemli yayınlar yapar. Evlidir, iki çocuğu vardır, Antalya doğumludur, çoğunlukla İstanbul’da yaşar.

 

CERES YAYINLARI
 
Tel: (0216) 566 15 51 
       (0532) 355 56 36
e-mail: siparis@ceresdukkan.com
www.ceresdukkan.com


Bu haber 1,091 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,815 µs