En Sıcak Konular

Kıymetli Madenler Haftaya ''Satıcılı'' Başladı

15 Mart 2022 14:48 tsi
 Kıymetli Madenler Haftaya ''Satıcılı'' Başladı Altın Rusya- Ukrayna savaşındaki tansiyonun düşmesi ile birlikte satıcılı bir haftaya başlarken, 1950 dolar/ons seviyesine kadar geri çekildiği bir seansı yaşadı.

 Kıymetliler haftaya satıcılı başladı

Altın Rusya- Ukrayna savaşındaki tansiyonun düşmesyile birlikte satıcılı bir haftaya başlarken, 1950 dolar/ons seviyesine kadar geri çekildiği bir seansı yaşadı. 1988 dolar/ons seviyesinden yeni haftaya giriş yapan sarı maden, seans boyu satıcılı bir seyir içerisinde hareket etti. Bir taraftan savaşta ateşkes yollarının aranıyor olması bir diğer taraftan FED’in faiz artırım kararı derken, atlın üzerindeki satış baskısı da artmış oldu. Perşembe günü açıklanması beklenen FED’in faiz kararında yüzde 0,25’lik bir artış bekleniyor. Bu doğrultuda piyasada satıcılı yönde pozisyon almaya devam ediyor, altın da bu satış dalgasıyla dünkü seansı 1950 dolar/onsla yüzde 1,9 kayıpla tamamlamış oldu.

Gümüş ise altına kıyasla daha satıcılı bir günü geride bırakırken,25 dolar/onsun altını test ettiği bir günü geride bıraktı. 25,87 dolar/ons seviyesinden güne başlayan beyaz maden, gün boyu kırmızıda olduğu bir seansı yaşadı ve 25,04 dolar/ons seansı tamamlayan gümüş yüzde 3,2 kaybı hanesine yazdı. 

Platin de kıymetlilerin satıcılı seyrettiği günde payına düşen satış dalgasına alarak 1100 dolar/ons seviyesine altına kadar geri çekildiği bir seansı yaşadı. 1042 dolar/ons seviyesinden seansı tamamlayan platin önceki güne kıyasla hanesine yüzde 4,9 kayıp yazmış oldu.

Paladyum ise günün en çok değer kaybeden kıymetli maden olurken, 2796 dolar/ons seviyesinden başladığı günü 2371 dolar/onstan tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 15 kayıp yazmış oldu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda yeni haftada işlemler dünya fiyatlarının üzerinde seyretmeye devam etmesine rağmen, işlem primlerinin azaldığını gözlemledik. Dünkü seansta İşlemler dünya fiyatlarının üzerinde 2 dolar/onsla gerçekleşti.  Hacim açısından da düşük sayılacak bir gün geride kalırken, toplamda 463 kg altın, 10.061 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı



Bu haber 932 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,795 µs