En Sıcak Konular

Altın Zirveden Geri Döndü

14 Mart 2022 13:32 tsi
 Altın Zirveden Geri Döndü Altın geçtiğimiz hafta savaş endişesiyle birlikte 2070 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak son 19 ayın en yüksek seviyesini kaydettiği bir haftayı yaşadı.

 Altın zirveden geri döndü

Altın geçtiğimiz hafta savaş endişesiyle birlikte 2070 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak son 19 ayın en yüksek seviyesini kaydettiği bir haftayı yaşadı.

Altın geçtiğimiz hafta savaş endişesiyle birlikte 2070 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak son 19 ayın en yüksek seviyesini kaydettiği bir haftayı yaşadı. 1970 dolar/ons seviyesinden geçtiğimiz haftaya başlayan sarı maden, Batılı ülkelerinin Rusya karşı yeni yaptırım kararları altını daha da güçlendirdi. Rusya petrolüne ambargo koyulması yönünde ABD’den karar çıkması sonrası, piyasalarda risk algısı bir kez daha arttı. Böyle bir ortamda altının güçlü duruşu devam ettirdi ve 2070 dolar/onsla haftanın en yüksek seviyesini kaydetmiş oldu. Ancak sonrasında Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları seviyesinde Türkiye’de bir araya gelmesinin ardından piyasalar olumlu bir beklenti içerisinde oldu. Her ne kadar müzakerelerden pozitif bir gelişme çıkmamış olsa dahi, diyalog yolunun açılmış olması piyasaları rahatlatırken, süreci daha mevcut durumdan daha iyi yerlere gideceği beklentisiyle altın tarafında satış baskısı gözlemlendi. Altın bu süreçte haftayı 1988 dolar/ons seviyesinden tamamlarken, yüzde 0,9 kazançla haftayı tamamlamış oldu.

 

Gümüş de altınla benzer şekilde kazançla bir haftayı geride bırakmış olsa da güçlü duruşunu haftanın sonuna kadar taşıyamadı. 25,70 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan beyaz maden, hafta içinde 26,94 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak, son 9 ayın en yüksek seviyesini kaydetmiş oldu. Ancak hafta sonuna kadar bu seviyede kalmayı başaramayan beyaz maden, 25,87 dolar/onstan haftayı kapatarak yüzde 0,7 kazancı hanesine yazmış oldu.

 

Platin ise hareketli geçirdiği haftada kırmızıda bir kapanış yaparken, hafta içi kazanımını haftanın sonuna taşıyamadı. 1129 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan platin, 1198 dolar/ons seviyesiyle haftanın en yüksek seviyesini kaydetmeyi başardı. Ancak hafta sonuna kadar bu seviyede kalmayı başaramadı. 1096 dolar/ons seviyesinden haftayı tamamlayan platin yüzde 2,9 kaybı hanesine yazmış oldu.

 

Paladyum ise 3410 dolar/onsla rekor kaydettiği haftada, kazançlarını haftanın sonuna denk taşıyamazken, haftanın en çok değer kaybeden kıymetli madeni oldu.  Güçlü başladığı haftada 2796 dolar/ons seviyesinde haftayı tamamlarken yüzde 6 kaybı hanesine yazarak seansı tamamlamış oldu.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda geçtiğimiz hafta da alıcıların iştahı sürerken, işlemler dünya fiyatlarının üzerinde 2,00 dolar/onsla gerçekleşti. Hacim olarak ortalama sayılacak bir hafta geride kalırken, toplamda 6.688 kg altın, 2.689 kg gümüş işlemiyle hafta tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı



Bu haber 873 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,880 µs