En Sıcak Konular

''İlahi Adalet Komünizm'' Kitabının Yazarına 7 Ay 15 Gün Hapis Cezası Verildi

11 Mart 2022 23:18 tsi
''İlahi Adalet Komünizm'' Kitabının Yazarına 7 Ay 15 Gün Hapis Cezası Verildi “İlahi Adalet Komünizm” kitabının yazarı Osman Akyol’a, “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamaktan” 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

İlahi Adalet Komünizm kitabının yazarına, "dini değerleri aşağılamaktan" 7 ay 15 gün hapis cezası verildi

“İlahi Adalet Komünizm” kitabının yazarı Osman Akyol’a, “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamaktan” 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

2019 yılında CİMER’e yapılan bir şikâyet başvurusu üzerine açılan ve iki buçuk yıldır Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın geçtiğimiz 8 Mart günü karar duruşması vardı. Akyol’un yer almadığı duruşmada kitabın yayıncısı Alaaddin Topcu tüm suçlamalardan beraat ederken, Akyol, “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamaktan” 7 ay 15 gün hapis cezası aldı. Hâkim Osman Efendioğlu başkanlığında gerçekleşen oturumda mahkeme, Akyol’un daha önceden kasıtlı bir suçtan adli sicil kaydı bulunmaması dolayısıyla, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Akyol, aynı dosya kapsamında yer alan, “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak” suçlamasından ise beraat etti.

 

Karar sonrası kitabın yayıncısı Alaaddin Topcu, Facebook hesabından yaptığı paylaşımla, kararın verildiği gün olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, aldırdığı bu kararla “hukuka/adalete, yazma/yayımlama özgürlüğüne” katkısı dolayısıyla kadın avukatı Hüsniye Şimşek’e ithaf ederken Akyol ise, sevincini Facebook hesabından yaptığı şu paylaşımla Mahkeme Başkanı Osman Efendioğlu’na teşekkür ederek gösterdi:

“Yaşasın yüce Türk adaleti! 2019’da Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesinde kitabım İlahi Adalet Komünizm’e açılan davadan beraat ettim. Hulusi Kentmen gibi babacan hâkim Osman Efendioğlu babaya sevgiler…”

 


 
NE OLMUŞTU?
 
2019 yılında Döndü Hassan isimli vatandaşın yazar Osman Akyol’u, İlahi Adalet Komünizm adlı kitabında Kuran Kerim’e, Tanrı’ya, Hz. Muhammed’e ve diğer peygamberlere hakaret ettiği gerekçesiyle CİMER’e şikâyet etmesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu tarafından Akyol ve kitabın yayıncısı Alaaddin Topcu hakkında resen soruşturma başlatılmıştı.
Soruşturma kapsamında ilk olarak 2 Ekim 2019 tarihinde yayıncı Alaaddin Topcu’nun, ardından 21 Ekim 2019 tarihinde yazar Osman Akyol’un Emniyet ifadelerine başvurulmuş alınan ifadelerin ve toplanan delillerin ardından Ekim 2019’da Savcı Hafize Demir Hamurcu tarafından, yazar Osman Akyol ve kitabın yayıncısı Alaaddin Topçu hakkında “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak” ve “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak” suçlamalarıyla 1 yıl 5 aydan 2 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlamıştı. Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi nezdinde kabul edilen dava iki buçuk yıldır sürmekteydi.



Bu haber 1,074 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,500 µs