En Sıcak Konular

KEMİK İLİĞİ NAKLİ İÇİN 3 BİN KİŞİ SIRADA

11 Şubat 2008 11:19 tsi
KEMİK İLİĞİ NAKLİ İÇİN 3 BİN KİŞİ SIRADA ANKARA - Yeşim Sert Karaaslan - Türkiye'de her yıl yaklaşık 3 bin kişinin kemik iliği nakli için sıra beklediği, hastaların yarısından fazlasının nakil için sıra beklerken yaşamını yitirdiği bildirildi.

ANKARA - Yeşim Sert Karaaslan - Türkiye'de her yıl yaklaşık 3 bin kişinin kemik iliği nakli için sıra beklediği, hastaların yarısından fazlasının nakil için sıra beklerken yaşamını yitirdiği bildirildi.
Bayındır Hastanesi Hematoloji ve Kemik İliği Nakli Bölüm Başkanı Doç. Dr. Süleyman Dinçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kemik iliği nakil merkezlerindeki yatak ve uzman hekim sayısı yetersizliği nedeniyle her yıl binlerce kişinin kemik iliği nakli yaptıramadıklarını söyledi.
Türkiye'de her yıl yaklaşık 3 bin kişinin kemik iliği nakli için talepte bulunduğuna dikkati çeken Dinçer, yılda sadece 600-700 hastaya nakil yapılabildiğini, nakil yapılamayan hastaların alternatif tıbbi tedavilerle ömürlerinin uzatılmaya çalışıldığını vurguladı.
Türkiye'de bir hastanın yaklaşık 1 yıl kemik iliği nakli için sıra beklediğine dikkati çeken Dinçer, ''Sıra bekleyen hastaların yarısından fazlası, bu süreçte hayatını kaybediyor'' diye konuştu.
Dinçer, kemik iliği naklinin, Türkiye'de yaklaşık 50 bin, ABD'de 300 bin dolar, Avrupa'da ise 150 bin Avro'ya mal olduğunu söyledi.
Kemik iliği naklinin zor ve uzun süren bir tedavi şekli olduğunu anlatan Dinçer, yaklaşık 1 ay süren kemik iliği nakil işlemi sonrasında da hastanın 1 yıl boyunca takip ve tedavi edildiğini belirtti.

Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,416 µs