En Sıcak Konular

MISIR AFRİKA ŞAMPİYONU OLDU

11 Şubat 2008 10:49 tsi
MISIR AFRİKA ŞAMPİYONU OLDU Mısır, Afrika Uluslar Kupası finalinde Kamerun’u 1-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Mısır üst üste ikinci, tarihinde ise 6. kez mutlu sona ulaştı.

Gana’da düzenlenen 26. Afrika Uluslar Kupası’nın sahibi belli oldu. Mısır, finalde karşılaştığı Kamerun’u 1-0 yenerek Afrika’nın en büyüğü oldu.

Gana'da düzenlenen 26. Afrika Uluslar Kupası'nın sahibi belli oldu. Mısır, finalde karşılaştığı Kamerun'u 1-0 yenerek Afrika'nın en büyüğü oldu.

Başkent Accra'daki Ohene Djan Stadı'nda oynanan mücadeleye iki takım da temkinli başlarken ilk yarıda gol sesi çıkmadı. Mısır, 77. dakikada Kamerun'un kaptanlığını yapan Galatasaraylı Song'un hatasında topla buluşan Zidan'ın asistinde Mohamed Aboutrika'nın golüyle 1-0 öne geçti.

Kalan dakikalarda bütün hatlarıyla rakip kalede gol arayan Kamerun'un çabaları sonuç vermeyince, Mısır zorlu mücadeleden 1-0 galip ayrıldı.

Üst üste ikinci kez Afrika Uluslar Kupası'nı kazanan Mısır (1957, 1959, 1986, 1998, 2006 ve 2008), toplamda 6. şampiyonlukla bu turnuvayı en fazla kazanan ülke unvanına sahip oldu. 

 Öte yandan eski Beşiktaşlı Ahmed Hassan, kaptanlığını yaptığı Mısır Milli Takımı ile üçüncü zaferine ulaşarak, bu turnuvada en fazla şampiyonluk yaşayan oyuncu oldu. Trabzonspor'un ara transferde kadrosuna kattığı Sayed Moawad da karşılaşmada 90 dakika forma giydi.

 Daha önce bu kupayı 4 kez müzesine götüren Kamerun ise, grup maçlarında da 4-2 yenildiği rakibinden 1986 finalinin rövanşını da alamamış oldu.

GOL KRALI ETO'O
Barcelona'da forma giyen Kamerunlu Samuel Eto'o, 5 golle turnuvanın gol kralı oldu. Eto'o, attığı 5 golü de grup maçlarında kaydetti. Barcelona'nın yıldızı, ayrıca Afrika Uluslar Kupası kariyerinde 16. sayısına ulaştı ve bu turnuvada en fazla gol atan oyuncu olarak tarihe geçti.

Mısır'dan Hosny Rabou, Amr Zaki ve Aboutrika 4'er golle turnuvayı tamamladılar. Çeyrek finalde elenen Angola'dan Manucho da 4 gol kaydetti.

Öte yandan turnuvada toplam 99 kaydedildi. Bu rakam organizasyon tarihinde en fazla gol atılan turnuva olarak tarihe geçti.

 KAMERUN: 0 – MISIR: 1

Stat: Ohene Djan

Hakem: Coffi Codjia (Benin)

Kamerun: Idriss Carlos Kameni, Bill Tchato, Geremi, Rigobert Song, Timothee Atouba, Achille Emana (Dk. 55 Mohamadou Idrissou), Alexandre Song (Dk. 16 Augustin Binya), Stephane Mbia, Joel Epalle (Dk. 65 Modeste Mbami), Alain Nkong, Samuel Eto'o

Mısır: Essam Al Hadari, Shady Mohamed, Hani Said, Wael Gomaa, Sayed Moawad, Hosni Abd Rabou, Ahmed Fathi, Ahmed Hassan, Mohamed Aboutrika (Dk. 89 Ibrahim Said), Emad Moteab (Dk. 60 Mohamed Zidan), Amr Zaki (Dk. 84 Mohamed Shawky)

Gol: Dk. 77 Mohamed Aboutrika (Mısır)
Sarı kart: Ahmed Hassan (Mısır) 
Seyirci: 35.500

NTV-MSNBC



Bu haber 387 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,616 µs