En Sıcak Konular

Altın 2000 Dolar/Onsun Üzerini Test Etti

8 Mart 2022 14:40 tsi
 Altın 2000 Dolar/Onsun Üzerini Test Etti Altın dünkü seansta 2000 dolar/ons üzerini test ederken, 17 ayın ardından 2000 dolar onsun üzerine dönmüş oldu.

 Altın 2000 Dolar/Onsun üzerini test etti

Altın dünkü seansta 2000 dolar/ons üzerini test ederken, 17 ayın ardından 2000 dolar onsun üzerine dönmüş oldu.

Altın dünkü seansta 2000 dolar/ons üzerini test ederken, 17 ayın ardından 2000 dolar onsun üzerine dönmüş oldu. Rusya durmaksızın Ukrayna işgalini devam ederken, Rus petrolüne karşın ambargo uygulanma kararı tartışılmaya başlandı. Bu haber akışı sonrası petrol önderliğinde birçok emtia sınıfında ralli görülürken, altına da yansıması kaçınılmaz oldu. 1974 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, gün boyu ralli içerisinde hareket ederken 2002 dolar/onsla seansın en yüksek seviyesini kaydetti. Seans kapanışını ise 1997 dolar/ons seviyesinden yapan sarı maden, yüzde 1,4 kazançla haftaya başlamış oldu.

Gümüş ise dünkü seansta 26,14 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak, son 7 ayın en yüksek seviyesinde yeni bir zirve kaydetti. Ancak gün sonuna kadar bu seviyede kalmayı başaramayan beyaz maden, günü 25,67 dolar/onstan yataya yakın bir kapanışla tamamladı. 

Platin dalgalı bir seans içerisinde hareket ettiği günde, yatayda bir kapanış yaparak günü başladığı seviyede tamamladı. Seans içinde 1165 dolar/ons seviyesine kadar uzandığı günde son 9 ayın en yüksek seviyesini kaydetmeyi başardı. Ancak seans sonuna dek bu seviyede tutunamayan platin, 1129 dolar/onsla başlangıçla tamamlamış oldu. 

Paladyum ise 2974 dolar/onstan başladığı günde 3410 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak rekor tazelediği bir gün yaşadı. Ancak dalgalı hareket ettiği günde yükselişini gün sonuna taşıyamayarak 2957 dolar/onstan seanstı tamamladı ve önceki güne kıyasla yüzde 0,6 kayıp yaşamış oldu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda işlemler dünya fiyatlarının üzerinde seyretmeye devam etmesine rağmen, işlem primlerinin azaldığını gözlemledik.  İşlemler dünya fiyatlarının üzerinde 4 dolar/onsla gerçekleşti.  Hacim açısından güçlü sayılacak bir gün geride kalırken, toplamda 1.849 kg altın, 1998 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

 

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,321 µs