En Sıcak Konular

Erdoğan KADEM 4. Olağan Genel Kurulu'na Hitap Etti

4 Mart 2022 13:59 tsi
Erdoğan KADEM 4. Olağan Genel Kurulu'na Hitap Etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KADEM 4. Olağan Genel Kurulu'na hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan KADEM 4. Olağan Genel Kurulu'na hitap etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KADEM 4. Olağan Genel Kurulu'na hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Derneğimizin 4. olağan genel kurulunun ülkemize ve özellikle kadınlarımıza hayıtlar getirmesini diliyorum. KADEM açtısı aşltında kadınlrıamızın haklarının korunması konusunda gayret gösteren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Kadınlarımızın çok önemli mesafeler katetmesini sağladık. Karar merciinde kadınlarımızın varlığının artmasını gözle görülür bir şekilde artmasını sağladık. katedilen mesafeyi görmezden gelemeyiz.

Kadını anne, eş, kardeş, evlat vasıflarıyla insanın bir yarısı; erkeği de baba, eş, kardeş, evlat vasıflarıyla insanın diğer yarısı görmeden bu meseleyi sağlıklı ve sürdürülebilir dengelere oturtmak zordur.

Şiddeten, eğitim ve iş hayatındaki eşitsizliklere kadar, bu mücadelelerinde daima yanında olduk.

Ülkemizde kadına yönelik şiddetle mücadelede tarihi bir devrim olan 6284 sayılı kanun, kapsamı ve etkinliği ile dünyada örnek teşkil eden bir düzenlemedir.

Kadın insan, erkek insanoğlu erdeminden yola çıktık. Kadınların haklarını savunmak, onları küçümseyerek, meseleyi sadece birkaç başlığa indirgeyerek değil. Onların zaten sahip olduğu haklara sahip çıkarak yapılır.

Kadının temel ve hak özgürlükleri konusunda yaşanan sıkıntılar zamanın ve şartların ürünü, toplumsal kabüllerin eseridir. İlahi takdirden kaynaklanmayan her meselenin çözümü gayretle, sabırla mümkündür.

Kasten öldürme ve yaralama suçları kadına karşı işlenmişse cezalar daha da artacak.

Üniversitedeki kadınlarımızın oranı yüzde 51'lere yaklaştı. Pek çok meslekte kadın erkek oranı dengelenmiş durumda. Çalışan akdınlar yanında ev kadınlarımızın emeğine ve ülkemize katkılarına önem veriyoruz. Kadınlarımızın her alandaki hak, adalet onur talebine aynı hassasiyetle yaklaşıyoruz.

Kadına sırf cinsiyetinden dolayı uygulanan şiddeti insan olan hiçkimse kabul edilemez. Bu tür hadiseleri sıfırlayana kadar görevimizi yapmış sayuolmayız. Bu konu üzerinde adalet bakanlığımız çalışmalarına devame diyor. Artık faillerin somut pişmanlık göstermediği durumlarda indirimi kabul edilmeyecektir. Takım elbise giyip, başını öne eğenlere indirim yapılmayacaktır. Kasten öldürme suçu kadına karşı işlenmişse cezalar daha artırılacaktır.

Tüm bu yeni düzenlemelerin de ülkemiz ve kadınlarımız için hayırlı olmasını diliyorum.

Bu hafta 28 Şubat post-modern darbesinin yıl dönümüydü. Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren, kadını hayatın her alanında öne çıkarma lafını söyleyenlerin, zihinlerinin gerisindeki faşist uygulamayı gördük. Sözde çağdaşlık adına başlarını örttükleri için kadınların öğretim hakkını elinden aldılar. Kamuda çalışan başörtülü kadınları gözlerini kırpmadan kapının önüne koydular. İşte şimdi de 28 Şubat'ta acaba 2023'te biz nasıl hükümeti ele geçiririz gayreti içindeler. Ama o 28 şubat geride kaldı. Sizlere yeniden 28 Şubat inşa ettirmeyiz.

Milletin değerleriyle, inancıyla, tarihiyle, kültürüyle kavgalarını, kadınların ve erkeklerin kılık kıyafet tercihleri üzerinden yürütenlerin foyaları kısa sürede ortaya dökülmüştür.

Cumhuriyet tarihinde yapılanları 5'e 10'a katlayan işler gerçekleştirdik. Kadınların iş gücüne katılımını yüzde 27'den yüzde 34'e çıkardık.Üniversitelerimizdeki öğretim elemanları arasında kadınların oranı yüzde 51'lere yaklaştı. Pek çok meslek dalında kadın erkek oranı büyük ölçüde dengelenmiş durumdadır."



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,235 µs