En Sıcak Konular

ERDOĞAN: HEDEFE ER VEYA GEÇ ULAŞACAĞIZ

10 Şubat 2008 20:27 tsi
ERDOĞAN: HEDEFE ER VEYA GEÇ ULAŞACAĞIZ Başbakan Erdoğan, ''Özgürlüklerin yaşanması noktasında her türlü engeli kaldırmak, Türkiye'yi daha demokratik bir yapıya kavuşturmak için kararlı adımlar atıyoruz'' dedi.

KÖLN - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Özgürlüklerin yaşanması noktasında her türlü engeli kaldırmak, Türkiye'yi daha demokratik bir yapıya kavuşturmak için kararlı adımlar atıyoruz. Eksiğimiz yok mu? Şüphesiz var ama hedefe er veya geç ulaşacağız'' dedi.
     Erdoğan, Köln Arena Spor Salonu'nda Almanya'daki Türklere hitap ettiği konuşmada, Avrupa coğrafyasında yaşayan Türklerin, buralarda bir yandan çalışırken bir yandan da kendi kimliğini, kültürünü, geleneklerini muhafaza etmenin mücadelesini verdiğini söyledi.
     Türklere, ''Asimilasyona karşı gösterdiğiniz duyarlılığı çok iyi anlıyorum'' diyen Erdoğan, ''Kimse sizden asimilasyon noktasında hoşgörü bekleyemez. Zira, asimilasyon bir insanlık suçudur, bunu böyle bilmemiz lazım. Fakat, şunun da farkına varmamız gerekiyor. Bugünün Avrupa'sında, bugünün dünyasında artık kendinizi öteki olarak, geçici olarak göremezsiniz, görmemelisiniz. Türk toplumu, tam 47 yılını bu topraklara verdi. Buna rağmen bunca emeğe, bunca çoğunluğa rağmen, bu ülkelerdeki temel bazı meselelerin hala gündemde olması manidardır'' dedi.
     Konuşmasında Türkiye'nin AB sürecini de değerlendiren Erdoğan, 2 yıl önce müzakere sürecinin başladığını anımsattı.
     Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Şunu vurgulamak istiyorum: Türkiye'nin tam üyelikten başka AB'de ikinci bir alternatifi yoktur, olamaz. Zaman zaman bazıları çıkıp 'imtiyazlı ortaklık' gibi bir şey söylüyorlar. Bizim kitabımızda 'imtiyazlı ortaklık' diye bir şey yok.
     Şunu da bilmenizi istiyorum: AB müktesebatında da 'imtiyazlı ortaklık' diye bir şey yok. Şimdi yeni bir senaryo hazırlıyorlar. Türkiye, bu senaryonun aktörü olamaz. Türkiye'ye de böyle bir elbiseyi kimse giydiremez, bunu bilmeleri lazım. Belki diyorlar ki, 'Türkiye çekilir gider'... Kusura bakmasınlar, çekilmeyeceğiz. Biz bu yola devam edeceğiz.
     İstemiyorlar mı? İstemiyorlarsa kararı onlar versin. Ama biz, kaçan olmayacağız.''
     Bir Alman televizyonunda çirkin imalar içeren bir program yapıldığını anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Şunu ifade etmek isterim ki bu çirkin ifadelerden dolayı bütün milletimiz derin bir üzüntü duydu. Yayın özgürlüğü, düşünce özgürlüğü asla sınırsız olamaz. Özgürlük, bir başka insanın özgürlük alanına kadardır. Bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Başta Alevi vatandaşlarımız olmak üzere, bu noktada yapılmış olan sataşma ile ilgili kuruluştan özür dilemesini bekledik. Bu olayla ilgili bu rahatsızlığımızı Alman makamlarına ilettik.''


Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,008 µs