En Sıcak Konular

Kıymetliler Dalgalı Bir Günü Geride Bıraktı

25 Şubat 2022 13:07 tsi
Kıymetliler Dalgalı Bir Günü Geride Bıraktı Rusya’nın dün fiili olarak Ukrayna’ya işgal etmesi sonrası, piyasalar adeta şok geçirirken, birçok varlık sınıfında aşırı fiyatlamaların olduğu bir gün yaşandı.

Kıymetliler dalgalı bir günü geride bıraktı

Rusya’nın dün fiili olarak Ukrayna’ya işgal etmesi sonrası, piyasalar adeta şok geçirirken, birçok varlık sınıfında aşırı fiyatlamaların olduğu bir gün yaşandı.

Rusya’nın dün fiili olarak Ukrayna’ya işgal etmesi sonrası, piyasalar adeta şok geçirirken, birçok varlık sınıfında aşırı fiyatlamaların olduğu bir gün yaşandı. Altın da böylesi bir günde 1974 dolar/ons seviyesinde kadar uzanırken, 2020 yılının eylül ayından bu yana kaydettiği en yüksek seviye olarak kayıtlara geçti. ABD seansının açılışıyla birlikte, ABD’nin Rusya’ya nasıl yaptırım uygulayacakları merakla takip edilmeye başlandı. Yaptırımın içeriği ABD Başkanı Joe Biden tarafından açıklanırken, bazı Rus bankalarının ABD’deki varlıklarını dondurulma kararı alınırken, Rusya’nın Dolar,Euro,Yen ile işlem yapılması engelleneceği duyuruldu. Ancak piyasanın asıl merak ettiği Rusya’nın swift sisteminden çıkartılıp, çıkartılmayacağıydı. Başkan bu kararının şimdilik alınmadığı duyurmasıyla birlikte piyasalar şimdilik derin nefes alırken, altının açısından satıcılı bir süreç başlamış oldu. Altın gün sonunda kırmızıda kapattığı bir gün geride bıraktı. 1902 dolar/ons seviyesinden seansı tamamlayan altın, yüzde 0,2 kayıpla günü tamamlamış oldu.

Gümüş de altınla benzer senaryoyu yaşadığı günde, 25,62 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak son altı ayın en yüksek seviyesini kaydettiği bir gün geride bıraktı. Ancak seans sonuna kadar bu seviyede kalmayı başaramayan beyaz maden, seansı 24,22 dolar/onstan tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 1,4 kayıpla tamamladı.

Platin 1097 dolar/onstan başladığı günde 1134 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak son 7 ayın en yüksek seviyesini kaydetti. Bu yükselişini gün sonuna kadar sürdüremeyen platin, 1061 dolar/ons seviyesinden günü tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 3,3 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum dünkü seansta 2713 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak, son 7 ayın en yüksek seviyesini kaydetti. Ancak bu seviyede kalmayı gün sonuna kadar kalmayı başaramayan paladyum, günü 2405 dolar/onstan tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 2,9 kaybı hanesine yazdı.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda işlemler dünya fiyatlarının üzerinde seyretmeye devam ederken, dünkü risk ortamında işlemler 10 dolar/onsla gerçekleşti.  Hacim açısından düşük sayılacak bir gün geride kalırken, toplamda 993 kg altın, 219 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı



Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,228 µs